Mainos

Maailman tehokkain kuormuri tulee Suomesta – hybridi-Sisussa on lähes 1 000 hevosvoimaa

1:06

Kuorma-autovalmistaja Sisun viime keväänä esittelemän hybridimallin myynti on käynnistynyt.

Ensimmäisten rinnakkaishybridijärjestelmällä varustettujen Sisujen asiakastoimitukset alkavat kuluvan kevään aikana. Hybridi-Sisujen kysyntä on kohdistunut odotetusti raskaisiin maansiirto- ja raakapuunkuljetuksiin.

– Kiinnostus uusia Hybrid-kuorma-autoja kohtaan on ollut vahvaa. On syytä odottaa, että vuonna 2019 viidennes valmistamistamme kuorma-autoista on varustettu hybridijärjestelmällä, arvioi Sisu Polarin liiketoimintajohtaja Petri Kananen.

Lähes tuhat hevosvoimaa

Sisun rinnakkaishybridjärjestelmällä saadaan tuotettua runsaan 900 hevosvoiman yhteisteho ja 3 600 newtonmetrin vääntömomentti. Hybridi-Sisu on näin ollen markkinoiden tehokkain sarjavalmisteinen kuorma-auto. Järjestelmällä voidaan vähentää kuorma-auton polttoaineenkulutusta ja hiilidioksidipäästöjä jopa 10 prosentilla.

Sisun hybridien voimalinja koostuu diesel-, ja sähkömoottorin muodostamasta voimapaketista, joka yhdistyy synkronoimattomaan Eaton Fuller -vaihteistoon ja Sisun napavälitteiseen telivetoon. Hybridimalleissa kytkin on sijoitettu moottoreiden väliin, jolloin auton liikkeellelähtö voidaan tehdä sähkömoottorin avulla kuormittamatta lainkaan kytkintä.

– Sähkö mahdollistaa monia uusia tapoja säätää ja hallita auton voimalinjaa. Tulemme esittelemään useita muitakin uusia ominaisuuksia autoihimme järjestelmän kehittyessä, toteaa Sisun vaihtoehtoisten voimalinjojen projektipäällikkö Juha Markkanen.

Lähde: Sisu

***

2:23

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.