Maailman tehokkain kuormuri tulee Suomesta – hybridi-Sisussa on lähes 1 000 hevosvoimaa

1:06

Kuorma-autovalmistaja Sisun viime keväänä esittelemän hybridimallin myynti on käynnistynyt.

Ensimmäisten rinnakkaishybridijärjestelmällä varustettujen Sisujen asiakastoimitukset alkavat kuluvan kevään aikana. Hybridi-Sisujen kysyntä on kohdistunut odotetusti raskaisiin maansiirto- ja raakapuunkuljetuksiin.

– Kiinnostus uusia Hybrid-kuorma-autoja kohtaan on ollut vahvaa. On syytä odottaa, että vuonna 2019 viidennes valmistamistamme kuorma-autoista on varustettu hybridijärjestelmällä, arvioi Sisu Polarin liiketoimintajohtaja Petri Kananen.

Lähes tuhat hevosvoimaa

Sisun rinnakkaishybridjärjestelmällä saadaan tuotettua runsaan 900 hevosvoiman yhteisteho ja 3 600 newtonmetrin vääntömomentti. Hybridi-Sisu on näin ollen markkinoiden tehokkain sarjavalmisteinen kuorma-auto. Järjestelmällä voidaan vähentää kuorma-auton polttoaineenkulutusta ja hiilidioksidipäästöjä jopa 10 prosentilla.

Sisun hybridien voimalinja koostuu diesel-, ja sähkömoottorin muodostamasta voimapaketista, joka yhdistyy synkronoimattomaan Eaton Fuller -vaihteistoon ja Sisun napavälitteiseen telivetoon. Hybridimalleissa kytkin on sijoitettu moottoreiden väliin, jolloin auton liikkeellelähtö voidaan tehdä sähkömoottorin avulla kuormittamatta lainkaan kytkintä.

– Sähkö mahdollistaa monia uusia tapoja säätää ja hallita auton voimalinjaa. Tulemme esittelemään useita muitakin uusia ominaisuuksia autoihimme järjestelmän kehittyessä, toteaa Sisun vaihtoehtoisten voimalinjojen projektipäällikkö Juha Markkanen.

Lähde: Sisu

***

2:23

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.