Maailman suosituimmat matkakohteet – oletko käynyt näissä?

Arvaatko, mitkä 10 maata houkuttelevat eniten turisteja?

Eurooppa on mieluisa matkakohde turisteille, ainakin YK:n alaisen Maailman turismiorganisaatio WTO:n lukujen mukaan. Listaus perustuu lukuihin vuodelta 2012.

1. Ranska

Ranska on WTO:n mukaan maailman suosituin matkailumaa. Suurin osa turisteista tutustuu maan pääkaupunkiin Pariisiin, jonka nähtävyyksistä nimekkäin lienee Eiffel-torni. Myös Louvren taidemuseo, Versaillesin palatsi ja Notre Damen katedraali ovat maailman suosituimpia nähtävyyksiä.

2. Yhdysvallat

Yhdysvalloissa riittää nähtävää ja koettavaa. Valtavan valtion suosituimpia nähtävyyksiä ovat esimerkiksi Las Vegasin Strip, New Yorkin Vapauden patsas ja Times Square, Niagaran putoukset, Arizonan Grand Canyon ja Disneyworld Orlandossa.

3. Kiina

Aasian jättiläisvaltio houkuttelee turisteja historiallisilla nähtävyyksillä, suurkaupungeilla ja shoppailumahdollisuuksilla. Turistit suuntaavaat esimerkiksi pääkaupunki Beijingin Kiellettyyn kaupunkiin, legendaariselle Kiinanmuurille ja Hongkongin pilvenpiirtäjille.

4. Espanja

Espanja on suomalaistenkin matkailijoiden kestosuosikki. Maassa viehättävät aurinko, rannat ja kulttuuri. Suosituimpia kohteita ovat rantaparatiisien lisäksi esimerkiksi eläväinen pääkaupunki Madrid ja Gaudin arkkitehtuurista kuulu Barcelona.

5. Italia

Kaikki tiet vievät Roomaan, yhäkin. Romanttinen Italia pitää pintansa maailman suosituimpien kohteiden listalla. Saapasmaassa halutaan nähdä Rooman Colosseum, Vatikaanin Pietarinkirkko, Pompeijin muinaiskaupunki, Venetsian kanaalit ja Toscanan taideaarteet.

6. Turkki

Turkin tarjoama kiehtova sekoitus itää ja länttä kiehtoo matkailijoita. Tarunhohtoisen Istanbulin Hagia Sofia, Topkapin palatsi ja värikkäät basaarit ovat useimpien matkalaisten to do-listalla. Lisäksi maassa viehättävät rantalomamahdollisuudet ja Pamukkalen kalkkikivimuodostumat.

7. Saksa

Saksan menevä ja kultturelli pääkaupunki Berliini on yksi Euroopan jännittävimpiä kaupunkeja. Matkalaiset hurmaantuvat myös komeista maisemista, viehkeistä linnoista ja somista pikkukylistä. Puhumattakaan Oktoberfestistä!

8. Iso-Britannia

Brittein saaret houkuttelevat matkailijoita historiallisilla nähtävyyksillä, shoppailumahdollisuuksilla ja ainutlaatuisella tunnelmalla. Suosituin kohde on sykkivä suurkaupunki Lontoo. Esimerkiksi Big Ben, British Museum, Towerin linna ja Trafalgar Square ovat turistien suosiossa.

9. Venäjä

Venäjä kutsuu turisteja erityisesti lähiseuduiltaan. Suurkaupungit Moskova ja Pietari kiinnostavat matkailijoita, mutta maa yrittää nostaa profiiliaan myös talvi- ja rantalomakohteena, kuten Sotshin olympialaisissa huomattiin.

10. Malesia

Viidakkomaisemia, palmurantoja ja hulppeita pilvenpiirtäjiä – ei ihme, että eksoottinen Malesia on yksi suosituimmista matkailumaista. Suurin osa matkailijoista saapuu viereisistä Singaporesta ja Indonesiasta, mutta maa on myös esimerkiksi kiinalaisten, japanilaisten ja australialaisten suosiossa.

Lähde Wikipedia

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja