Mainos

Maailman sää: Välimerellä aurinkoista ja kuumaa, Keski-Euroopassa ukkosia

Eurooppa on yleisesti ottaen tavanomaista lämpimämpi. Välimeren ja Balkanin tienoilla päivälämpötilat nousevat paikoin jopa 40 asteeseen.

Aurinkoinen Välimeren seutu houkuttelee yhä lomailijoita sankoin joukoin. Sateet sen sijaan liikkuvat läntisen Euroopan yli kohti Skandinaviaa, mutta Suomikin saa osansa helleilmamassasta tulevana viikonloppuna. Ukkosia on tarjolla Keski-Euroopassa.

Pohjois-Venäjän Siperiassa on jo pidemmän aikaa ollut tavanomaista lämpimämpää. Normaalisti lämpötilat pysyttelevät esimerkiksi Karanmerellä - joka sijaitsee Pohjois-Norjan korkeudella - tähän aikaan vuodesta korkeintaan parissakymmenessä asteessa, kun nyt on mitattu jopa 30 astetta.

– Siperia on siitä mielenkiintoinen paikka, että vuodenaikaiset lämpötilaerot ovat siellä koko maapallon suurimmat, jopa miltei sata astetta. Talven pakkaslukemat pyörivät 60 asteessa ja kesällä päästään siis reiluun 30 asteeseen, kertoo MTV3:n meteorologi Markus Mäntykannas.

Maapallon lämpimimmät paikat tähän aikaan vuodesta sijaitsevat päiväntasaajan pohjoispuolella. Sekä Afrikan Saharassa että Lähi-idässä mitataan kauttaaltaan yli 40 asteen ja pahimmillaan jopa 50 asteen lämpötiloja.

Yhdysvaltain keskilännessä on sen sijaan tavanomaista viileämpää ja myös sateisempaa. Samaan aikaan pohjoisempana, Alaskassa, vietetään kesää miltei 30 asteen helteissä.

(MTV3)

Katso yltä video maailman säästä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.