Mainos

Maailman lihavin lapsi söi melkein itsensä hengiltä – leikkaus pelasti 190-kiloisen pojan

2:02

Hengenvaarallisesta ylipainosta kärsinyt poika pääsi vihdoin leikkaukseen, joka pelasti hänen henkensä.

11-vuotias indonesialaispoika Arya Permana painoi vielä jokin aika sitten yhtä paljon kuin kuusi samanikäistä poikaa yhteensä –190 kiloa. Permanalla oli todellisia vaikeuksia kävellä pidempään kuin viisi minuuttia kerrallaan.

Vakavan ylipainon syytä etsittiin niin mahdollisesta sairaudesta kuin vanhemmistakin. Painonhallintaan erikoistunut lääkäri Grace Judio vietti kaksi päivää perheen kanssa selvittääkseen syyt ongelman taustalla.

– Se, mitä teette, tappaa hänet. Te olette edelleen terveitä, mutta hän kuolee, Judio totesi lapselleen epäterveellistä ruokaa liiallisia määriä antaneille vanhemmille, kertoo Daily Mail.

Vanhemmat, Ade ja Rokayah Soemantri, ehtivät ylisyöttää poikaansa vuosia ennen kuin vihdoin vakuuttuivat siitä, että nuoren pojan oli päästävä vaativaan leikkaukseen – muuten hän kuolisi.

Äiti syyttääkin tilanteesta itseäään.

– Jatkoin Aryan syöttämistä, koska rakastan lastani.

Permana oli nuorin henkilö ikinä, jolle on tehty viisi tuntia kestänyt lihavuusleikkaus, jossa osa mahalaukusta poistetaan. Ennen leikkausta poika eli paistetulla kanalla, riisillä, nuudeleilla ja jäätelöllä. Leikkauksen pitäisi hillitä hänen ruokahaluaan.

Leikkausta seuraavana kuukautena Permana pudottikin painostaan noin kuudenneksen, hurjat 31 kiloa. Lääkärit odottavat pojan pudottavan vuoden sisään jopa 100 kiloa lisää.

Permanalla on jo suunnitelmia tulevaisuudelle. Kun hän on pudottanut enemmän painoaan, hän aikoo elää normaalin pojan tapaan.

– Aion leikkiä ystävieni kanssa uima-altaalla, pelata jalkapalloa ja ajaa pyörällä, hän suunnittelee.

Lähde: AOP, Daily Mail

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.