Maailman lemuavin hedelmä aiheutti kaaosta lentokoneessa – matkustajat nousivat vastarintaan: ”Kuka tässä koneessa haluaa, että lennämme?”

Indonesialainen lentokone myöhästyi lähtöajastaan tunnin, kun matkustajat valittivat haisevasta durio-hedelmälastista Indonesian sisäisellä lennolla Bengkulusta Jakartaan, kertoo muun muassa BBC.

Sriwijaya Airin lennolla oli rahtina 2 000 kiloa durio-hedelmiä, joita pidetään maailman haisevimpana hedelmänä. Piikikäs durio on herkku suuressa osassa Aasiaa. Se on kuitenkin myös kiistanalainen herkku, jota joko rakastetaan tai vihataan.

Lentokoneen matkustajat vaativat, että hedelmät siirretään pois lentokoneesta ja jotkut matkustajat jopa riitaantuivat lentohenkilökunnan kanssa. Lopulta lentokoneen henkilökunta heltyi matkustajien vaatimuksille ja hedelmät purettiin pois.

Sriwijaya Air puolustautui myöhemmin. 

– Ei ole laitonta kuljettaa duriota lennolla niin kauan kuin se on pakattu kunnolla lentomääräysten mukaisesti. Monet lentoyhtiöt tekevät tätä, viestintäjohtaja Retri Maya kertoo Jakarta Post -lehdelle.

Durion lemu on aiheuttanut sen kieltämisen julkisessa liikenteessä, hotelleissa ja lentokoneissa monissa maissa.

Matkustaja Amir Zidane kertoi tapauksesta Facebook-päivityksessään.

– Kun nousin koneeseen, haistoin heti durion hajun. Sanoin siitä henkilökunnalle, mutta he vain käskivät minun täyttää valituslomakkeen, Zidane kertoo.

Lentohenkilökunta vakuutti, että haju häviäisi heti, kun lentokone on ilmassa.

– Kuka tässä koneessa haluaa, että lennämme?, tyytymätön Ziddane huusi muille matkustajille.

– Emme halua!, kuului monen muun vastaus.

Lopulta heidän käskettiin lähteä koneesta sillä aikaa, kun henkilökunta purki durio-lastin.

Bangkulun lentokentän johto vahvisti tapauksen paikallisille uutisille. Johtaja Anies Wardhana kertoi, että tulevaisuudessa durion pakkaustekniikka arvioidaan uudelleen, jotta matkustajille ei aiheudu haittaa.

Lue myös:

    Uusimmat