Mainos

Maailman kuuluisin buddhalaismunkki täyttää pyöreitä – luvassa kolmipäiväiset juhlat

Tiibetin hengellinen johtaja dalai-lama juhlii tänään 80-vuotissyntymäpäiväänsä. Järjestyksessä 14. dalai-lama viettää syntymäpäiväänsä Kalifornian osavaltiossa Yhdysvalloissa.  

Vuoden 1989 rauhannobelistin syntymäpäivää saapui juhlistamaan useita muita Nobel-palkinnon saajia ja tuhansia seuraajia, joukossa lukuisia julkisuuden henkilöitä.

Maailman kuuluisin buddhalaismunkki osallistui kunniavieraana myötätuntoa käsittelevään konferenssiin Anaheimin kaupungissa. Kolmipäiväiseen juhlaan on kerääntynyt myös satoja mielenosoittajia, jotka vastustavat dalai-laman uskonnollisia tai poliittisia linjauksia.

Tiibetin kiistelty isähahmo

Vuonna 1935 syntynyt Tenzin Gyatso nimettiin kaksivuotiaana neljänneksitoista dalai-lamaksi. Hän on suuri kokoava voima sekä Tiibetissä edelleen asuvien että maanpaossa elävien tiibetiläisten keskuudessa. 

Kiina miehitti Tiibetin 1950-luvun alussa ja Kiinan valtio on toistuvasti syyttänyt dalai-lamaa pyrkimyksistä erottaa Tiibet Kiinasta. Vuonna 2011 dalai-lama luopui poliittisesta asemastaan Tiibetin maanpakolaishallituksen johtajana.Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.