Maailman kuuluisimmat kissat: Tämä katti kävi koulua!

Amerikkalaisesta Room 8 -nimisestä kissasta tuli koulun maskotti ja median rakastama julkkis.

Amerikan kenties kuuluisin kissa oli nimeltään Room8. Vuonna 1947 syntynyt kissa ilmestyi vuonna 1952 Elysian Heights Elementary School -koululle. Room 8 otti tavakseen elää vuoden koululla ja kadota sitten kesäloman ajaksi koulun oppilaiden tapaan. Joka vuosi Room 8 kuitenkin palasi koululle, ja sen saapumista odottivat paitsi oppilaat, myös median edustajat.

Kissan nimi, "Huone 8", tarkoittaa luokkahuonetta, jossa kissa mieluiten vieraili. Koulussa Room 8 kierteli käytäviä tai nukkui luokkahuoneiden pöydillä. Sen häiritseminen oli luonnollisesti kielletty. Room 8 kävi oppilaiden kanssa lounaalla, ja vaikka kissaa ei olisi saanut ruokkia, siitä tuli pian pulska ja tyytyväinen koulun maskotti. Room 8 sai "virallisesti" oman lounaansa opettajien huoneessa, johon ulkopuolisilla ei yleensä ollut asiaa.

Pian Room 8:n tarina levisi paikallislehdistä ympäri maata. Vuonna 1962 Look-lehti julkaisi kissasta kolmen sivun artikkelin. Room 8:n erikoinen viehtymys kouluun ja sen oppilaisiin takasi sille julkimon maineen, ja kissa saikin ihailijoiltaan satoja kirjeitä koululle.

Kissan kuolema uutisoitiin Los Angelesia myöten

Vanhalla iällään Room 8 alkoi sairastella, joten koulun lähellä asuva perhe tarjoutui majoittamaan sen. Koulun talonmies etsi kissan koulupäivän päättyessä ja kantoi sen tien yli kotiin. Kun Room 8 kuoli vuonna 1968 21-vuotiaana, sen muistokirjoitus esiintyi lukuisissa lehdissä, jopa Los Angeles Timesissä. Kirjoituksessa oli kolme palstaa ja myös kuva kissasta!

Elysian Heights Elementary Schoolin oppilaat keräsivät rahat Room 8:n hautakiveen, ja kissan viimeistä leposijaa voi käydä katsomassa Los Angelesin Los Angeles Pet Memorial Parkissa.

Room 8 on esiintynyt Big Cat, Little Cat -dokumentissa ja useissa kirjoissa, kissan oma elämäkerta mukaan lukien. Siitä on myös tehty laulu, ja vuonna 1972 perustettiin hylättyjen kissojen turvakoti The Room 8 Memorial Foundation.

Room 8, koulua käyvä kissa – katso kuva kissasta ja sen viimeisestä leposijasta


Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja