Lyö kirpputorilla rahoiksi – lumppu ei mene kaupaksi

Kirpputorilla voi tehdä hyvän tienestin, jos myy laadukasta tavaraa ja osaa hinnoitella sen oikein.

Vanhaa hyväkuntoista tavaraa ei kannata jättää nurkkiin lojumaan, jos sille ei löydy käyttöä. Kirpputoripäivä on hauskaa ajanvietettä ja oiva keino tienata rahaa ja päästä samalla eroon taakaksi muodostuneista tavaroista.

Aloita tutustumalla erilaisiin kirpputoreihin ja valitse itsellesi sopivin. Jos et ole innokas myyjä, voit varata pöydän itsepalvelukirpputorilta. Jos taas olet valmis seisomaan itse pöydän takana, voit hyvällä onnella löytää jopa ilmaisen kirpputoripöydän.

Takuuvarmoja myyntihittejä ovat hyväkuntoiset lastenvaatteet ja -tavarat. Myös klassikkoastiat ja -vaatteet löytävät mitä todennäköisimmin ostajansa. Sen sijaan tusina-CD:t ja -DVD:t löytyvät pöydästäsi todennäköisesti vielä päivän päätteeksikin.

Houkuttele ostajia

Valitse vilkas päivä, kuten aurinkoinen kesälauantai. Ryhmittele tavarat siten, että houkuttelevimmat ovat etualalla. Laita myös samanlaiset vaatteet ja tavarat yhteen. Älä änge pöytää liian täyteen tavaroita, sillä moni ei halua penkoa suuria kasoja.

Käytä esimerkiksi tarralappuja hintojen merkkaamiseen. Karkotat potentiaaliset asiakkaat aivan varmasti liian kovilla hinnoilla. Vaikka tavaralla olisi sinulle tunnearvoa, se ei lisää tavaran arvoa ostajan silmissä. Kannattaakin hinnoitella tuotteet mieluummin hieman ala- kuin yläkanttiin.

Kannattaa ottaa peili mukaan, sillä ostaja haluaa nähdä itsensä uudessa hatussa ennen kuin tekee ostopäätöksen. Ota mukaasi myös muovikasseja ostosten kuljettamista varten.

Lue myös:

    Uusimmat