Mainos

Lyly Rajala vaatii 20 000 euroa Helsingin Sanomilta

Entinen kansanedustaja Lyly Rajala vaatii 20 000 euroa kärsimyskorvauksia lehtijutusta, jossa häntä epäiltiin naisten häirinnästä eduskunnassa.

Kokoomuslainen Rajala nimettiin Helsingin Sanomien jutussa yhdeksi mieskansanedustajista, joita eduskunnassa työskentelevät naiset moittivat sopimattomasta käytöksestä.

Syyttäjä vaatii neljälle toimittajalle rangaistuksia törkeästä kunnianloukkauksesta käräjäoikeudessa. Syyttäjän mukaansa lehtijutussa esitettiin valheellisia vihjauksia.

Syyttäjän mukaan artikkeli aiheutti Rajalalle suurta ja pitkäaikaista kärsimystä. Lehtijutussa ei täsmällisesti määritelty, mitä Rajala olisi tehnyt ja ketä häirinnyt. Miehen kuva julkaistiin lehdessä.

HS:n toimittajien mukaan seksuaalista häirintää koskevalla jutulla oli vankka pohja. Taustalla oli tasa-arvoselvitys, joka paljasti, että eduskunnassa on seksuaalista häirintää ja sitä tukeva kulttuuri.

Lisäksi haastateltiin kymmeniä naisia, jotka kertoivat häirinnästä. Heistä kymmenen nimesi häiritsijöitä ja seitsemän heistä Rajalan.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.