Lusikassa vai selät vastakkain? Nukkumisasennot kertovat parisuhteestanne enemmän kuin uskotkaan

Missä asennossa sinä ja puolisonne nukutte? Lue, mitä kyseiset nukkumisasennot kertovat parisuhteestanne.

Oletko huomannut, että nukkumaanmeno toistuu lähes joka ilta samalla rutiinilla? Sängyn puolen valitseminen, pyjamien päälle pukeminen ja herätyskellon asettaminen käyvät lähes automaattisesti. Monet pariskunnat myös nukkuvat aina samoissa, totutuissa asennoissa.

Tiesitkö, että juuri nukkumisasento voi paljastaa parisuhteestanne asioita, joita et muuten edes olisi tullut ajatelleeksi?

Selkä selkää vasten ilman kosketusta

Nukutteko sängyssä selät vastakkain, mutta ette kuitenkaan kosketa toisianne? Ette ole yksin, sillä lähes 30 prosenttia pariskunnista nukkuu juuri tähän tapaan.

Uniasiantuntija ja psykologi Corrinne Makea kertoo, että tämä nukkumisasento kertoo turvatusta, mutta samalla itsenäisestä parisuhteesta. Pariskunnan osapuolet ovat riippumattomia toisistaan, mutta kaipaavat silti läheisyyttä. Tämän nukkumisasennon avulla nämä molemmat toiveet toteutuvat.

Toisiinsa kietoutuneina

Jos pariskunnan nukkumisasento muistuttaa yhtä toisiinsa kietoutuneiden käsien ja jalkojen rykelmää, he todennäköisesti viettävät edelleen kuherruskuukautta.

Tutkijoiden mukaan vain noin kaksi prosenttia pariskunnista nukkuu tällä tavalla. Tämä romanttinen ja erittäin intiimi nukkumisasento kertoo myös vahvasta riippuvuudesta toisiinsa.

Lähellä toisiaan

Hertfordshiren yliopiston tutkijat ovat todenneet, että lähellä toisiaan nukkuvat pariskunnat ovat kaikkein onnellisimpia.

Tutkimuksen mukaan lähes 94 prosenttia toisiaan yönaikana koskevista pariskunnista kokee olevansa erittäin onnellinen parisuhteessa. Joten jos olet tähän asti nukkunut kaukana puolisostasi, vaihda äkkiä vaikka lusikka-asentoon!

Sängyn valtaajat

Valtaako puolisosi aina peiton itselleen? Vai oletko sinä se, joka vie suurimman tilan sängystä? Jos tilanne on tämä, kannattaa omaa parisuhdetta tarkastella hieman lähemmin.

Sängyn valtaaminen on nimittäin merkki epätasapainoisesta parisuhteesta, jossa toinen joutuu aina väistymään toisen osapuolen määrätessä.

Vastakkain nukkujat

Yksi epätavallisista nukkumatyyleistä on asento, jossa parit nukkuvat vastakkain koskettamatta toisiaan. Tästä asennosta voidaan puhua myös sänkykamarikeskusteluna.

Uniasiantuntijan mukaan tämä on merkki emotionaalisesta suhteesta, joka ilmenee tiiviinä kommunikointina ja läheisyyden tarpeen osoittamisena.  Kuitenkin vain kolme prosenttia pariskunnista nukkuu kyseisellä tavalla.

9:30

Lähde: Independent

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja