Luomumakuja

Luomumakuihin voi tutustua ruokakaupoissa ja ammattikeittiöissä. Luomu ei ole ainoastaan perunaa, porkkanaa ja hiutaleita. Luomusta voi valmistaa ruokaa monipuolisesti. Kauppojen luomuvalikoimat ovat viime vuosina monipuolistuneet ja luomuaterian raaka-aineet voi kerätä ostoskärryynsä jo ilman suurempi ponnisteluja isoimpien kauppojen hyllyiltä.

Monta syytä valita luomu

Maku on yhä edelleen tyypillisimpiä syitä luomutuotteiden ostamiseen. Lisäaineettomuus ja jäämättömyys puhuttelevat erityisesti lapsiperheiden vanhempia. Kaupan einestiskiltä luomupizzaa ostava äiti tai isä tekee valintoja hankkiakseen itselleen hyvän omantunnon: "Onhan se edes luomua". Toiset arvostavat tuotantotapaa, eläinten kohtelua, eettisyyttä, ympäristön hyvinvointia. Luomutuotteen valintaperusteet vaihtelevat ja tyypillistä luomutuotteen ostajaa on vaikea määritellä.

Luomuateriassa raaka-aineet ovat luomua

Täydellisen luomuaterian kaikki raaka-aineet ovat luomua. Luomusta voidaan puhua, jos vähintään 95 % raaka-aineista on luomualkuperää. Vesi, suola ja hiiva hyväksytään sellaisenaan. Ns. luomuvettä ei ole olemassa. Leivonnaisissa leivinjauhe korvataan soodalla. Luomutuotteiden kulutuksen voi toki aloittaa myös hankkimalla vain osan raaka-aineista luomuna.

Luomuviikkojen ateriat valmistuvat helposti

Luomuviikoilla luomuateria valmistuu perusraaka-aineista, joista tällä hetkellä on jo hyvä saatavuus. Kuluttajapakattu luomujauheliha kuuluu jo suurempien kauppojen perusvalikoimiin. Luomukasviksia ja -perunaa on tähän aikaan vuodesta hyvin tarjolla. Jos kaupastasi nämä puuttuvat, kannattaa olla aktiivinen ja antaa palautetta.

Luomureseptejä:

(Lähde: MTV3-Finfood Luomu)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja