Mainos

Lunta, räntää ja vettä – sää lauhtuu jopa 10 asteella

Kylmän alkuviikon jälkeen sää lauhtuu selvästi viikon puoliväliä kohti, jolloin sateita kulkee Suomen yli. Sateet tulevat pohjoisessa ja idässä lumena ja räntänä, lännessä ja etelässä enimmäkseen vetenä ja räntänä. Myös tuuli voimistuu.

Tänään maanantai-iltana pakkanen kiristyy selkeillä alueilla.

– Tiistaiaamu on selkeä pakkasaamu koko maassa, vielä asteen, pari maanantaiaamua kylmempi. Kuuraliukkauteen kannattaa varautua erityisesti maan etelä- ja länsiosassa. Keski- tai Itä-Lapissa pakkasta voi olla aamulla paikoin 20 astetta, sanoo MTV:n Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Etelässä ja idässä tiistaipäivä on aurinkoinen, Länsi- ja Pohjois-Suomessa pilvisyys lisääntyy. Päivän kuluessa tuulet kääntyvät puhaltamaan lounaasta ja lännestä. Länsirannikolla lämpötila kohoaa päivän kuluessa selvästi nollan yläpuolelle, muualla on vielä heikkoa pakkasta. Itä-Lapissa pakkasta voi olla yli kymmenen astetta.

Itään ja pohjoiseen lunta

Tiistai-iltana sateet saapuvat maan länsi- ja pohjoisosaan.

- Lapissa ja Itä-Suomessa lunta tulee tiistai-illan ja keskiviikon vastaisen yön aikana yleisesti 5-10 senttimetriä, lännempänä sateet ovat vettä tai räntää. Ajokeli on paikoin huono. Suunnilleen Helsinki–Jyväskylä–Oulu-linjan länsipuolella sateiden olomuoto on melko vetistä, sanoo Markus Mäntykannas.

Keskiviikosta on tulossa tämän viikon lauhin päivä. Sää poutaantuu väliaikaisesti etelässä ja idässä, mutta pohjoiseen saapuu lännestä jo uusia lumi- ja räntäsateita. Pohjanmaan rannikolla sade tulee vetenä. Lännenpuoleiset tuulet voimistuvat.

– Läntisillä meri- ja rannikkoalueilla tuulee kovaa keskiviikkona. Lämpötila kohoaa lännessä jopa yli viiteen asteeseen, mutta rajuinta lauhtuminen on Lapissa, missä lämpötila kohoaa tiistain lukemista jopa yli kymmenellä asteella. Itärajalla ja Lapissa pysytellään kuitenkin hieman pakkasen puolella, vaikka muualla maassa käväistäänkin nollan yläpuolella.

Kaamos on nyt alkanut Pohjois-Lapissa. Nuorgamissa aurinko ei nouse horisontin yläpuolelle lähes kahteen kuukauteen.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet, sadetutka ja viikon sää MTV:n sääsivustolla. Tuuliennusteen löydät merisäästä.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla
Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.