Mainos

Lumikaaos Ruotsissa: Lentoja peruttu – Pääministeri Stefan Löfven liikenneonnettomuudessa

Ruotsin pääministeri joutui tänään liikenneonnettomuuteen tänään aamupäivällä, kun hänen autonsa ajautui tietä reunustavaan kaiteeseen. Asiasta kertovat ruotsalaislehdet. Onnettomuus tapahtui E4-tiellä Knivstan eteläpuolella. Pääministeri oli matkalla lehdistötapaamiseen Uppsalaan.

Pääministerin lehdistösihteeri kertoi ruotsalaismedialle, ettei Löfven loukkaantunut onnettomuudessa. Löfven vietiin kuitenkin sairaalaan Uppsalaan tarkastukseen. Löfvenin auto vauriotui kuitenkin sen verran pahasti, että Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpo järjesti Löfvenille uuden auton.

Useita lentoja peruttu – lukuisia kolareita liikenteessä

Voimakas lumisade on tänään aiheuttanut ongelmia Ruotsissa. Tukholman pohjoispuolella, jossa lumentulo on ollut voimakkainta, on sattunut Löfvenin onnettomuuden lisäksi muitakin kolareita. Esimerkiksi Tenstan esikaupungissa Pohjois-Tukholmassa sattui aamulla neljän auton ketjukolari, joka aiheutti häiriöitä aamuliikenteessä.

Uppsalan lähistöllä sattui aamulla myös ketjukolari, jossa oli osallisena 19 henkilöautoa ja yksi bussi. Kolme ihmistä loukkaantui kolarissa.

Iltapäivällä neljä ihmistä loukkaantui nokkakolarissa Strömsundin kunnassa Jämtlandin läänissä Norjan rajan lähellä. Kolarissa olivat osallisena puutavara-auto ja henkilöauto. Paikalle hälytettiin ambulanssihelikopteri. Loukkaantuneiden vammojen vakavuudesta ei ole vielä tietoa, mutta heidät on jouduttu tiettävästi irrottamaan henkilöautosta.

Tukholman molemmilla lentokentillä Arlandassa ja Brommassa Tukholman pohjoispuolella useat lennot ovat myöhästyneet. Kello kahden aikaan iltapäivällä ainakin 45 lentoa on peruttu huonon sään takia.

Vain yksi lentokentän kolmesta kiitoradasta on tällä hetkellä käytössä. Ainakin Kööpenhaminaan, Müncheniin, Tallinaan ja Osloon suuntautuneet ulkomaanlennot on peruttu. Ruotsin sisäisiä lentoja on peruttu muun muassa hiihtopaikkakunta Åreen. Tänään on Ruotsissa hiihtoloman ensimmäinen päivä.

Göteborgin seudulla on puolestaan peruttu junavuoroja pakkasen takia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.