Lumi ja Pyry eivät vielä pääse pyllymäkeen lumipyryyn: Ähtärin pandat saavat kuitenkin lumiukon ihmeteltäväkseen, hoitaja lupaa

Lumi ja pyry ovat olleet Ähtärin puheenaiheina tänäänkin, mutta Lumi ja Pyry eivät ole voineet niistä nauttia. Karanteeni pitää Ähtärin pandat sisätiloissa pandatalon avajaisiin 17. helmikuuta asti.

– Pandat ovat karanteenissa tautisuojan takia, tartuntariskin minimimoiseksi. Ainakin toistaiseksi ovat viihtyneet sisätiloissa oikein hyvin, pandojen hoitaja Anna Palmroth kertoo MTV Uutisille.

Vaikkei pandoilla ole ollut kovaa kaipuuta Ähtärin lumisateeseen ja 44-senttiseen hankeen, Palmroth lupaa pandoille pienen maistiaisen talvesta ennen pandatalon avaamista.

– Voi olla, että jossain vaiheessa tehdään pieni lumiukko sisätarhaan tai sijoitellaan lumipalloja sinne tänne.

Palmrothin mukaan pandakaksikko ehti toki tottua lumeen jo Kiinassa, jossa sitä satoi juuri ennen lähtöä Suomeen viikko sitten. Jo marraskuussa Palmroth kertoi MTV Uutisille, että talvi soveltuu pandoille loistavasti.

"Pandoille soveltuu talvi loistavasti" 6:20

Mutta toistaiseksi sisätarhassakin riittää motivoivaa puuhaa.

– Heillä on lepotasoja ja erilaisia kiipeilytasoja, tykkäävät leikkiä vesipurossa ja vesialtaassa, jollainen molemmilla on. Hyvin on aika siinäkin kulunut, ei ole ollut semmoista kovaa kaipuuta ulkoilmaan, Palmroth jatkaa.

"Oma yksinelo kiinnostaa"

Sekä Lumi että Pyry ovat pandoille lajiominaisesti tottuneet kuitenkin telmimään yksikseen.

– Pandat ovat kyllä yksineläjiä. Sitten, kun kiima-aika lähestyy vuoden kahden päästä, alkaa enemmän olla kiinnostusta toisiinsa. Kyllä he näkevät toisiaan ja haistavatkin, mutta enemmän se oma yksinelo kiinnostaa näitä erakkoluonteisia pandoja, Palmroth sanoo.

Sisätarhassa pandojen luonteenpiirteet ovat vain korostuneet entisestään. Palmrothin mukaan etenkin Pyry-uroksen vilkkaus on korostunut.

– Toki naaras leikkii myöskin, mutta selkeästi huomaa, että uros on hyvin paljon aktiivisempi, kun on uudet tilat ja uusia asioita joilla leikkiä.

Pandojen pitkä matka Suomeen, katso alta MTV Uutisten parhaimpia Lumi ja Pyry -klippejä!



24 tunnin pandamatka 6:28

Suomen ensimmäisen pandakaksikon nimet julki 2:07

"Penikkatauti pandojen pahin vihollinen" 2:07

Kiina luovuttaa kaksi pandaa Suomeen –"Tämä on pehmeää diplomatiaa" 2:05

MTV Uutiset tutustui Suomeen saapuvaan pandakaksikkoon 2:03

Tässä on Suomen pandakaksikko Hua Bao ja Jin Bao Bao! 1:12

Pandapariskunta saapuu Ähtäriin alkuvuodesta 2:57

Ähtärin pandoille valmistuu 8 miljoonan euron hulppea koti –"Pandojen saaminen on maailmanluokan ihmeteko" 1:50

Lue myös:

    Uusimmat