Lukupiiri: Maailman ratkaisemattomat mysteerit herättävät kysymyksiä

Lukupiirissä luetaan kiehtovia, keskustelua herättäviä kirjoja! Esittelemme viikoittain lukemisen arvoisen kirjan, jonka voit voittaa omaksesi.

Nimi: Maailman mysteerit - selittämättömiä ihmeitä ja arvoituksellisia ilmiöitä
Kustantaja: Gummerus
Helmiä: 4
Kenelle: Miksi, kuka, miten -kysymyksiä pyörittelevälle

Miksi atsteekkien asuttama kaupunki on rakennettu planeettojen sijaintien mukaan? Miksi uskolla parantajat voivat tehdä kirurgisia leikkauksia ilman apuvälineitä?

Kuka rakensi pyramidit? Kuka asui kilometrejä maan alle rakennetussa kaupungissa?

Jos mielenkiintosi heräsi, Maailman mysteerit -teos on sinulle.

Maailman mysteerit -teos listaa tuttuja ja tuntemattomampia ilmiöitä, paikkoja ja suoranaisia ihmeitä, joita tiede ei voi selittää. Teoksessa tutustutaan esimerkiksi bilokaatioon, ihmisen kykyyn olla kahdessa paikassa yhtä aikaa. Tämä oli itselleni ennalta täysin tuntematon ilmiö.

Jokaiselle kertomukselle on varattu tilaa aukeama tai kaksi. Tämä on aivan liian vähän, kun ottaa huomioon joidenkin aiheiden mielenkiintoisuuden. Esimerkiksi atsteekkien kaupungeista olisi lukenut mielellään enemmänkin. Toisaalta teoksen idea on olla pintapuolinen katsaus jännittäviin aiheisiin, jotka herättävät suuria kysymyksiä.

Kappaleet loppuvat usein "ilmiötä ei voida selittää" tai "kukaan ei tiedä" -tyyppisiin lausahduksiin, jotka lähes 300-sivuisessa teoksessa alkavat pikkuhiljaa kypsyttää.

Osa kirjan kuvituksista on äärimmäisen mielenkiintoisia: lukija pääsee tutkimaan läheltä esimerkiksi mystisiä nanospiraaleja. Toisaalta osa kuvista on raivostuttavan ympäripyöreitä: kuvatekstistä ei välttämättä käy ilmi, keitä kuvassa on, miten he tarkalleen liittyvät asiaan tai kuka kuvassa esiintyvän taideteoksen on tehnyt.

Teoksen eräällä sivulla on kuva mädäntymättömästä ruumiista. Tämä tiedoksi niille, jotka ajattelivat ostaa tämän teoksen lahjaksi lapselleen.

Maailman mysteerit on äärimmäisen mielenkiintoinen teos, joka saa lukijan uskomaan siihen, ettei kaikki ole sitä, miltä näyttää. Lisäksi teos herättää tiedonjanon ja halun lukea lisää. Se, jos mikä, on hyvän kirjan ominaisuus.

Arvonta on päättynyt. Kiitos kaikille osallistujille. Ilmoitamme voittajalle henkilökohtaisesti.

Lue lisää arvosteluja:

Artikkelin pystykuvat ovat Maailman mysteerit -teoksen sivuja.


Maria Aarnio, maria.aarnio(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat