Lukulaseihin kannattaa panostaa – älä sorru yleisiin virheisiin

Marketeissa on myynnissä paljon erittäin edullisia lukulaseja, jotka toimivat monen ikänäöstä kärsivän turvana. Ammattilainen kuitenkin muistuttaa, että markettien usein hyvinkin edullisissa lukulaseissa on myös huonot puolensa.

Optikko ja Fleye-merkin silmälasisuunnittelija Annette Estø toivoo, että ihmiset tiedostaisivat paremmin sen, miksi jokapäiväiseen käyttöön valitaan huonolaatuiset silmälasit marketin hyllyltä. Suunnittelija kokee, että moni pyrkii välttelemään sitä faktaa, että ikänäön vuoksi olisi syytä astella optikon juttusille.

– Halpojen lukulasien vuoksi monet viiväännyttävät kunnon lasien ostamista, Estø toteaa.

– On paljon helpompaa tottua laseihin, jos niiden käytön aloittaa ajoissa! hän jatkaa.

Marketista on helppo napata mukaan lasit, joilla pienikin teksti tuntuu hahmottuvan paremmin. Moni ei kuitenkaan silloin vielä koe käyttävänsä silmälaseja.

– Silloin heistä tuntuu, että he eivät käytä laseja. Ihan kun ne eivät olisi oikeat lasit! Moni sulkee silmänsä siltä faktalta, että vuosia on jo mittarissa. Eihän kukaan meistä haluaisi vanhentua!

– Moni ajattelee, että ei tarvitse kunnollisia silmälaseja, jos pystyy elämään halpojen lukulasien kanssa. Vasta mennessään optikolle moni kokee käyttävänsä silmälaseja, Estø kertoo.

Valintaa ei kannata tehdä pelkän hinnan perusteella

Nimekkäiden suunnittelijoiden taidonnäytteet silmälasikehyksissä saattavat tulla hyvinkin kalliiksi, mutta tarjolla on tänä päivänä paljon myös kohtuuhintaisia silmälasikehyksiä. Estø toivookin, että yhä useampi miettisi, millaisia haittapuolia erityisen halvoissa ja huonolaatuisissa lukulaseissa on. Syy selittämättömään päänsärkyyn saattaa niin ikään löytyä silmälaseista – vääränlaisista sellaisista.

– Niitä ei ole tehty omille silmille täydellisiksi. Ne eivät ole tyylikkäitä – mutta ne eivät myöskään sovi silmillesi! hän toteaa.

Jos kotoa löytyvät lukulasit ovat palvelleet hyvin jo vuosia, suosittelee suunnittelija miettimään sitä, voisivatko esimerkiksi monitehosilmälasit helpottaa omaa arkea entisestään.

– Ne ovat kalliita, mutta ne todella auttavat ja niitä käytetään muutaman vuoden ajan jokaikinen päivä. Ne ovat yksi ainoista asusteista, joita käytetään joka päivä. Jopa kenkiä ja takkeja on usein enemmän, Estø perustelee.

Silmälasit viestivät muille kantajastaan

Suunnittelija muistuttaa myös siitä, että silmälasit huomataan nopeasti, sillä ne kehystävät nimenomaan silmiä. Tästä syystä silmälaseilla viestii muille itsestään monia asioita – niin hyvässä kuin pahassa.

– Silmälaseilla viestii aina jotain. Näen itse paljon upeasti pukeutuneita naisia, jotka ovat pukeutuneet tyylikkäästi ja sitten he kaivavat laukuistaan ne halvat rimpulat, jotka tunnistaa välittömästi. Minusta se ei ole hyvä. Se ei kerro hyvästä mausta, Estø toteaa.

Jos silmälasien hankinta mietityttää, voi kokeeksi ostaa edulliset silmälasit, joiden kanssa ajatukseen silmälasien käytöstä voi totutella.

– Jos joutuu kuitenkin julkisilla paikoilla ottamaan lasit esille, niin silloin kannattaisi miettiä lasien hankkimista, Estø kertoo.

Lue myös:

Heli Kuitunen, heli.kuitunen(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat