Lukuisia terveyshyötyjä: Kuuluvatko nämä 10 herkkua jo ruokavalioosi?

Saatko tarpeeksi antioksidantteja ruokavaliostasi? Näistä ruoista voit saada niitä vielä lisää!

Antioksidantit ovat yhdisteitä, jotka suojaavat elimistöä vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta. Ne voivat muun muassa ehkäistä ikääntymisen vaikutuksia, sairauksia ja jopa painonnousua. Mikset siis lisäisi niiden määrää päivittäisillä aterioillasi? Lue, mistä ruoista saat runsaasti antioksidantteja ruokavalioosi.

1. Raaka kaakao

Kaakao on yksi parhaimmista antioksidanttien lähteistä. Kaakaon polyfenolit auttavat taistelemaan muistin heikkenemistä ja iensairauksia vastaan.

2. Mustikat

Mustikoissa on paljon hyviä puolia. Ne saattavat parantaa muistia, kognitiivisia toimintoja ja jopa tasapainoa. Tutkijat uskovat, että mustikat myös vähentävät tulehduksia ja auttavat estämään ikääntymisen vaikutuksia aivoissa.

3. Mansikat

Mansikoissa on antioksidantteja, kuten antosyaaneja ja C-vitamiinia, mutta myös fisetiini-nimistä flavonoidia, joka voi auttaa parantamaan muistia.

4. Goji-marjat

Goji-marjoissa on runsaasti beetakaroteenia, mutta myös luteiinia ja zeaksantiinia, joiden tiedetään tekevän hyvää muun muassa silmien terveydelle. Goji-marjoista on apua myös solujen uusiutumiselle.

5. Parapähkinät

Parapähkinöissä on paljon seleeni-nimistä antioksidanttia. Ne myös auttavat elimistöä tuottamaan joitain antioksidantteja nopeammin.

6. Auringonkukansiemenet

Auringonkukansiemenet ovat yksi parhaista E-vitamiinin lähteistä. E-vitamiinin on todettu auttavan ehkäisemään sydänsairauksia, parantamaan vastustuskykyä ja jopa estämään ihosyöpää.

7. Acai-marjat

Acai-marjoissa on todella paljon antioksidantteja, mutta myös muita vitamiineja ja mineraaleja.

8. Punaviini

Punaviinissä on runsaasti polyfenoleja. Kannattaa silti pysytellä vain yhdessä lasissa per päivä, muutoin haitat ylittävät antioksidanttien hyödyt.

9. Vihreä tee

Verrattuna mustaan teehen ja oolong-teehen, vihreässä teessäon enemmän terveyttä edistäviä katekiini-nimisitä antioksidantteja, jotka voivat jopa taistella syöpää vastaan.

10. Granaattiomenat

Granaattiomenan hyödyistä voit nauttia smoothiessa, mehuna tai hedelmänä. Granaattiomenan antioksidantit voivat ehkäistä auringon haittoja, tulehduksia sekä ikääntymisen merkkejä.


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat