Luksusautovalmistajalta kova peliliike: Maserati luopuu Ferrarin moottoreista

3:15
Tältä näyttää ja kuulostaa yli 800 000 euron Ferrari!

FCA-konsernin italialainen luksusautovalmistaja Maserati ei aio enää jatkossa käyttää Ferrarin moottoreita, joita monet ovat pitäneet jopa sen myyntivaltteina.

Ferrari paljasti neljännesvuosikatsauksessaan tällä viikolla, ettei se tulevaisuudessa enää toimita moottoreita luksusvalmistaja Maseratille.

Maserateissa on käytetty vuodesta 2002 lähtien Ferrarin V6- ja V8-moottoreita. Sellaisia löytyy muun muassa Ghiblistä, Quattroportesta, Levantesta, GranTurismosta sekä GranCabriosta.

Ferrarin toimitusjohtaja Louis Camilleri pitää Maseratin aloitteesta päättyvää yhteistyötä myös positiivisena muutoksena, sillä se vapauttaa työvoimaa moottorinkehitysosastolta autonvalmistuksen muihin osa-alueisiin.

Moottoreiden toimittaminen Maseratille päättyy Camillerin mukaan nykyisen sopimuksen päättyessä eli tiettävästi joko vuonna 2021 tai 2022.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.