Lukko-pomo valotti joukkueensa koronatilannetta – tartuntojen alkuperä täysin mysteeri

Rauman Lukon joukkue on asetettu karanteeniin joukkueen keskuudessa levinneen koronaviruksen vuoksi. Lukon toimitusjohtaja Jukka Kunnas valotti seurassa vallitsevaa tilannetta MTV Urheilulle.

Lukon toimitusjohtaja Jukka Kunnas kertoo, ettei seura tiedä, mistä joukkueessa ilmenneet tartunnat ovat peräisin. Ensimmäiset oireet ilmenivät kuitenkin sunnuntaina.

– Ensimmäiset oireet, jotka aiheuttivat sen, että aloimme tekemään kotitestejä, olivat sunnuntaina. Kun lieviä oireita oli jonkun verran vähä useammallakin, päätettiin laittaa koko joukkue testiin toimihenkilöitä myöten, Kunnas kertoo MTV Urheilulle.

Toistaiseksi kaikki tartunnan saaneet ovat Kunnaksen tietojen mukaan pysyneet lieväoireisina.

Vaikka suurin osa joukkueenjäsenistä antoikin negatiivisen testituloksen, asetti viranomaiset joukkueen karanteeniin. Lukon joukkue vietti koko viime viikon tiivisti yhdessä, koska otteluohjelmaan kuuluivat CHL-vierasottelu Italiassa ja SM-liigan vierasottelut Oulussa ja Kuopiossa.

– Suuri osa näistä pelaajista on saanut negatiivisen testituloksen, mutta on karanteenissa johtuen siitä, että tämä joukkue oli hyvin tiiviisti matkassa viikon ajan perheenomaisissa olosuhteissa. Heidät on asetettu karanteeniin samalla tavalla, kuten jos esimerkiksi perheessä esiintyy koronaa, niin karanteeniin näissä tilanteissa joutuu, vaikka olisikin kaksi rokotetta, Kunnas toteaa.

Muutoksia CHL- ja SM-liigaohjelmaan

Koronavirustartuntojen myötä Lukon ja Bolzanon välinen CHL-neljännesvälierien toinen osaottelu on peruttu. Lukko voitti viime viikolla pelatun avauskohtaamisen 3-1-lukemin.

Seuraavaksi CHL:n koronaviruslautakunta päättää, miten peruuntuneen ottelun kanssa toimitaan.

– Olemme lähettäneet sinne tiedot koskien tätä meidän tilannettamme. Tilannehan ei ollut meidän päätöksemme, vaan nimenomaan viranomaispäätös, minkä takia tämä joukkue kaikkinensa, myös negatiiviset, laitettiin karanteeniin, Kunnas sanoo.

Kunnaksen mukaan CHL:n koronalautakunnalla on kaksi vaihtoehtoa. Jatkoon edennyt joukkue voidaan päättää yhden, Lukon 3-1-voittoon päättyneen ottelun perusteella. Jos lautakunta toteaa Lukon aiheuttaneen peruutuksen, tuomittaisiin Bolzano jatkoon.

– Nämä ovat lähtökohtaisesti ne variaatiot. Toivomme urheilullisesti oikeaa ratkaisua. Tämä ei ollut millään tavalla meidän aiheuttamamme tilanne, Kunnas toivoo.

Lukossa todetut tartunnat vaikuttavat myös SM-liigan otteluohjelmaan. Perjantaiksi kaavailtu Lukon ja JYPin välinen ottelu siirretään myöhempään ajankohtaan. Lauantaina ohjelmassa oleva Pelicans-ottelu on kuitenkin määrä pelata täysin normaalisti.

Negatiivisen testituloksen antaneet henkilöt testataan perjantaiaamuna uudelleen. Jos uudetkin testitulokset ovat negatiivisia, vapautuvat kyseiset henkilöt karanteenista. Näin ollen lauantain Pelicans-ottelu voidaan pelata.

– Meidän tavoitteenamme on pelata lauantaina sillä oletusarvolla, että pelaajat, jotka antoivat negatiivisen testituloksen, ovat negatiivisia myös perjantaina. Lähtökohta on, että Pelicans-peli lauantaina pelattaisiin, Kunnas sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja