Kärpät pelasi korona-aallon alle joutunutta Lukkoa vastaan – tuplarokotukset pelastavat karanteenilta

4:52
Videolla kuvaa lauantain Kärppien ja Lukon ottelusta.

Jääkiekon SM-liigassa Rauman Lukon edustusjoukkueessa on todettu alkuviikosta useita koronavirustartuntoja. Lukko pelasi lauantaina vierasottelun Oulun Kärppiä vastaan. Kärppien urheilutoimenjohtajan Harri Ahon mukaan oululaisjoukkue ei joudu karanteeniin, kiitos tuplarokotusten.

Lukko tiedotti tiistaina, että useammalla sen edustusjoukkueen jäsenellä on todettu koronavirustartunta. Viranomaispäätöksen myötä kaikki viime viikon vieraspelimatkalle osallistuneet henkilöt asetettiin karanteeniin.

Päätöksen myötä Lukon keskiviikon CHL-ottelu perutaan ja perjantain SM-liigaottelu JYPiä vastaan siirretään.

Lukko pelasi SM-liigassa viime lauantaina vieraskamppailun Kärppiä vastaan. Kärpät oli saanut tietoa Lukon tapauksista, mitkä eivät kuitenkaan aiheuta karanteeneja Oulun suunnalla.

– Kahden rokotuksen myötä altistuneita ei aseteta karanteeniin ilman erillisistä ohjeistusta. Emme ole saaneet sellaista. Meidän joukkueessamme kaikilla pelaajilla ja joukkuejohdolla on kaksi rokotusta, mitkä on otettu vähintään 14 vuorokautta sitten, Aho kertoo MTV Urheilulle.

Ahon mukaan Kärppien joukkueen edustajien ei ole tarvinnut erikseen käydä testeissä. Testit tulevat ohjelmaan, mikäli joku henkilö on oireellinen.

– Pitää koputtaa puuta. Olemme olleet terveinä. Ei ole ollut edes mitään kausiflunssaa eikä mitään, Aho kiittelee.

Kärppien joukkueen edustajat olivat kontaktissa Lukon pelaajien kanssa ainoastaan lauantain pelin yhteydessä.

Ahon mukaan Kärppien viikonlopun HIFK-tuplapelit eivät ole ainakaan nykytiedon mukaan vaarassa. Kärpät kohtaa perjantaina vierasottelussa IFK:n. Lauantaina joukkueet iskevät yhteen Oulussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja