Mainos

Lukijat kertovat: Näin suomalaisia on huijattu lomamatkoilla

Turkissa lemmenlomalle lähteneen suomalaisen pariskunnan ylilaskutusyritys päättyi puukotukseen ja sairaalahoitoon. Saimme tarinan lukeneilta samankaltaisia huijauskokemuksia. Näissä tapauksissa suoranaista väkivaltaa ei onneksi ole koettu uhkaavasta tilanteesta huolimatta. 

MTV Uutisten keskiviikkona uutisoimassa tapauksessa suomalaispariskunta oli lähtenyt baarissa tapaamansa seurueen mukaana toiseen baariin.

Baarissa oli istuttu eri pöydissä, ja kaikki meni hyvin, kunnes suomalaiset päättivät poistua paikasta. Tällöin heille annettiin 2000 euron lasku, jota pariskunta ei suostunut maksamaan. Tilanne päättyi erittäin ikävästi, ja pariskunnan mies sai 15 puukoniskua eri puolille kehoaan.

Lukijoiden tarinoiden perusteella huijausyritykset eivät ole kovin harvinaisia. Alla heidän tarinoitaan. 

Yksinäinen mies huijareiden kohteena

34-vuotias yksin matkustanut suomalainen mies kertoo, että huijarit olivat koko ajan kintereillä vaanimassa tilaisuutta Istanbulissa.

Mies kirjoittaa:

En saanut olla hetkeäkään rauhassa Turkissa edes pääkadulla. Tuntuu, että perässäni roikkui kaikenlaisia veijareita.

Viimeisenä iltana tapasin kaksi koulutettua miestä, joista toinen oli turkkilainen insinööri ja toinen espanjainen graafikko. Lomalle olevat miehet vakuuttivat minua perhevalokuvillaan ja sivistyksellään. He tiesivät jopa suomalaisia jalkapalloilijoita. Keskustelin pitkään heidän kanssa ja kun he pyysivät minut mukaansa näköalabaariin, lähdin.

Baarista oli todella upeat näköalat, mutta siellä olevat naiset olivat selvästi prostituoituja. Tarjoilijan tultua tilasin yhden viskin, jonka jälkeen miehet sanoivat ottavansa myös viskiä. He ehdottivat, että otetaan koko pullo. Vastustin tätä, mutta lopulta myönnyin, kun hekin sanoivat juovansa siitä.

Kohta paikalle tuli naisia, minka jälkeen tarjoilija tuli kysymään klassisen kysymyksen: haluatteko tarjota naisille juotavaa. Tähän vastasin, että en, ja että naiset voisivat lähteä samantien pois.

Kun olin lähdössä tilasin laskun ja kauhukseni se oli muistaakseni 600 euroa. Sanoin, että en maksa tätä. Miehet ja tarjoilija sanoivat kuin yhdestä suusta: kyllä sinun pitää. Tässä vaihessa tajusin, että minua on huijattu.

Luonteeni nosti päätään ja päätin, että tuota laskua en maksa, vaikka mikä olisi. Minulla oli Visa-kortti toisessa taskussa ja toisessa käteistä 150 euroa. Kaivoin taskustani parikymppisen ja sanoin, että minulla ei ole enempää rahaa. Lisäsin, että luottokorttini on hotellilla.

Tarjoilija ja miehet inttivät, että minun pitää maksa ainakin suuri osa 600 eurosta. Minä sanoin pokkana, että enempää ei ole.  Seuraavaksi minut vietiin kaapin kokoisen portsarin eteen, joka vaati kaikkia rahoja. Näytin jälleen parikymppistä. Tässä vaiheessa olin aivan äimänkäkenä, sillä portsari otti parikymppisen ja antoi kympin takaisin.

Hän ohjasi minut hissiin, johon menin sydän pamppailleen. Pohdin, että mihin hissi minut vie ja mikä siellä odottaa. Hissi laskeutui kuitenkin kadulle eikä siellä ollut ketään vaanimassa. Juoksin koko matkan hotellille. Vasta perille päästyäni uskalsin huokaista helpotuksesta.

Poikaporukka huijareiden kohteena

Parikympinen poikaporukassa niin ikään Turkissa lomaillut mies kertoo heidänkin joutuneen baarihuijausyrityksen kohteiksi:

Vähän samanlainen kokemus kuin uutisessa eli olimme poikien kanssa Turkissa turistilomalla joitain vuosia ja vietimme iltaa baarissa. Sinne tuli paikallista jengiä, jossa mukana oli myös turisteja ja tutustuimme. 

Vietimme iltaa ihan hyvässä hengessä, kunnes mukana olleet miehet alkoivat syyttää meitä mukana olleiden naisten jonkinlaisesta häpäisystä.

Emme ihan ymmärtäneet mistä on kyse (mitään fyysistä tekoa ei tapahtunut) mutta miehet alkoivat aggressiiviksiksi. He syyttivät meitä ja uhkasivat, että tulee lisää väkeä hakkaamaan meidät.

Muutamia mustelmia siinä tuli mutta ei onneksi pahempaa, mutta oli se kyllä tosi uhkaava ja pelottava tilanne. Lopulta miehet sanoivat, että voisimme maksaa naisille korvausta teoistamme (tietysti raha olisi mennyt heidän kauttaan), mutta me maksoimme vain drinkit ja häivyimme.

En tiedä oliko kyseessä joku väärinkäsitys, kai sekin on mahdollista, mutta meille jäi kuva ihan systemaattisesta huijausyrityksestä, jossa uhattiin väkivallalla.

Ammuskelua Malesiassa

Malesiassa matkustanut suomalaispariskunta puolestaan kertoo, kuinka yöllä ulkoa kantautuneen ammuskelun äänet säikäyttivät heidät:

Olimme kesällä Malesiassa lomasaarella omatoimimatkalla ja majoittuneena hotelliin, jossa asumukset olivat eri puolilla laajaa aluetta.

Yhtenä yönä alkoi kuulua kovaa ammuskelua. Emme saaneet mitään tietoa tapahtumista, sillä emme uskaltaneet lähteä ulos kohti respaa joka oli kaukana eikä huoneissa ollut puhelimia.

Ammuskelun äänet jatkuivat yli tunnin, lähes puolitoista. Sitten alkoi valtava myrsky, joka katkaisi sähköt koko alueelta. Emme nukkuneet koko yönä.

Aamulla respassa ei ollut mitään tietoa siitä mistä oli ollut kyse.

Myöhemmin saimme käsityksen, että ammuskelu liittyi jotenkin kalastajiin. Tapauksesta säikähtäneinä ähdimme etuajassa kohti seuraavaa kohdetta. 

Oletko sinä joutunut vaikeuksiin tai huijauksen kohteeksi lomamatkallasi? Lähetä meille tarinasi uutiset@mtv.fi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.