Lukijat kertovat kauneusleikkauksistaan – ”Rumat rintani ovat nyt kauniit”

Studio55.fin lukijan kertoivat kyselyssä kokemuksiaan plastiikkakirurgiasta. Jotkut olivat pienennyttäneet rintojaan, toiset suurennuttaneet. Myös ryppyjä oli siloteltu, huulin laitettu täytettä ja kulmakarvoja nostettu.

Rinnat

Olen käynyt rintojen pienennysleikkauksessa selkäsärkyjen vuoksi. Leikkaus tehtiin kunnallisella puolella Töölössä. Säryt eivät ole vielä poistuneet täysin, joten työsarkaa on jäljellä. Toimenpide tehtiin viime marraskuussa ja muutaman antibioottikuurin jälkeen olen toipunut hyvin. Olen 64 v. Kyllä on kevyempi olo ja juoksulenkit ovat helpompia.

Minulle on tehty rintojen pienennysleikkaus, olin silloin 59-vuotias. Rintani kolmen lapsen imetyksen myötä riippuivat ja rintojen alusiho hautui ja oli usein tulehtunut ja rikki. Nyt olen todella tyytyväinen. Toimenpide meni hyvin, eikä pelkäämiäni kipuja juurikaan ollut. Rumat rintani ovat nyt kauniit. Suosittelen.

25-vuotiaana otin silikonit enkä ole hetkeäkään katunut. Itsetunto oli nollassa eikä lievästi epämuodostuneet rinnat auttaneet asiassa. Leikkaus nosti itsetuntoa siinä määrin, että oli kanttia pyytää yhtä ihastusta ulos. Häitämme juhlitaan tänä kesänä ja vauva olisi tilauksessa :) Olen nyt 30.

”Leikkaus nosti itsetuntoa siinä määrin, että oli kanttia pyytää ihastusta ulos. Häitämme juhlitaan tänä kesänä, ja vauva olisi tilauksessa.”

Olen vuonna 1985 käynyt rintojen korjausleikkauksessa. Oli vaikeaa löytää uimapukua, liivejä tms, koska rintani olivat eri ”korkeudella”. Ei laitettu silikonia, mutta nännialue muutettiin myös. Minulla oli jo kolme lasta ja enempää en ajatellutkaan hankkivani. Olin tyytyväinen tulokseen, mutta leikkausarvet ovat jääneet kuitenkin peikoksi mieleeni. Aina mietin, onko ne joku huomannut. Julkisissa mammografioissa jouduin aina asiaa selvittämään ja se tuntui pahalta, vaikka kysymys ei ollutkaan pelkästään kosmeettisesta toimenpiteestä. Nyt en enää häpeäisi, jos olisi taloudellisesti mahdollista tehdä plastiikkakirurgisia toimenpiteitä.

Huulet ja rypyt

Olen ottanut 38-vuotiaana Restylane-täytettä nenä-suupielijuonteisiin sekä huulten täyteläistämisen ja muotoilun, myös Restylanella. Kapeat huuleni olivat tuottaneet minulle päänvaivaa jo kauan, ja hinnastoa katsellessani päätin ex tempore myös ottaa täytettä nenä-suupielijuonteisiin. Tekijä oli terveydenhoitoalan ammattilainen ja luottamusta herättävä. Hän selitti perusteellisesti toimenpiteet etukäteen, ja pientä kipua lukuun ottamatta toimenpiteet sujuivat todella hyvin. Toimenpiteiden jälkeen ei ollut mitään kipua, huulet hieman turposivat, varsinkin jos puhui pitempään, mutta tämä meni ohi parissa päivässä. Olin erittäin tyytyväinen ”uudistettuihin” kasvoihini, ja vaikka muutokset eivät olleet niin dramaattisia, että muut olisivat huomanneet, itsetuntoni koheni roimasti. Saatoin vihdoinkin leikitellä erivärisillä huulipunilla pelkän huulikiillon sijaan.

Kerran on pistetty hyaluronia ns. Sibelius-ryppyyn otsassa.

”Luomia kohotettu, rinnat suurennettu, kekkosotsa tasoitettu. Ei ongelmia toimenpiteiden jälkeen, plastiikkatoimenpiteet tehty ikävuosieni 39-49v välillä.”

Minulle on laitettu kahdesti rintaimplantit, ensimmäiset jouduttiin vaihtamaan kapseloitumisen takia. 4 vuotta sitten tehtiin kaksoisleuan rasvaimu. Keski-kasvojen facelift tehtiin noin 2 vuotta sitten ollessani 50-vuotias ja olen ollut tyytyväinen. Ryppyjä ollaan siloteltu täyteaineilla silloin tällöin. Kaikki toimenpiteet on olleet hyviä, suomalaiset lääkärit, ne ovat parantaneet itseluottamustani ja olen toipunut kaikista todella nopeasti. Ilman muuta jos vaan pystyy, niin suosittelen kaikkia toimenpiteitä. Itse haaveilen vielä joistakin operaatioista ehdottomasti tulevaisuudessa.

Olen käynyt Faceliftissä syksyllä 2006. Olin sanonut vuosia ennen, että heti, kun leukaperät rupee roikkumaan, menen leikkaukseen. Näin jälkikäteen voin todeta, jos olisin tiennyt, kuinka kipeä olin yhden yön, olisin jättänyt tekemättä. Pää oli kuin pesäpallomailalla hakattu. Puoli vuotta nukuin pystyasennossa sohvalla, jopa hius poskella teki kipeää. Toimenpide sujui hyvin ja olin tyytyväinen sileisiin kasvoihin.

Kulmat

Kulmakarvojani nostettiin kesällä 2016 66 vuoden iässä.  Pelkkä silmäluomileikkaus ei siis olisi auttanut voimakkaasti laskeutuneisiin kulmiini. Ennen leikkausta kärsin pään jännitystiloista, ja jouduin jatkuvasti rypistämään otsaani, jotta näin paremmin. Tarkkojen mittausten ja kirurgin arvioinnin jälkeen leikkaus toteutettiin aika nopeasti kunnallisella puolella. Olen tyytyväinen lopputulokseen. Joudun suojaamaan leikkaushaavoja vielä ensi syksyyn asti, mutta hatut on keksitty ja tuleepa suojattua muukin osa kasvoja liialta auringolta.

”Olin sanonut vuosia ennen, että heti, kun leukaperät rupee roikkumaan, menen leikkaukseen. Näin jälkikäteen voin todeta, jos olisin tiennyt, kuinka kipeä olin yhden yön, olisin jättänyt tekemättä.”

Nenä

Nenäni on leikattu terveydellisistä syistä. Murtuman takia hengittäminen kävin vaikeaksi, joten nenä oikaistiin. Olen tyytyväinen lopputulokseen.

Korvat

Olen käynyt hörökorvaleikkauksessa 16-vuotiaana. Periaatteessa en olisi sitä tarvinnut, koska korvani ei olleet isot tai rumat mitenkään eikä kukaan koskaan sanonut niistä mitään tai kiusannut minua niistä. Ne vaan häiritsi minua itseäni. Toimenpide sujui hyvin ja aika nopeasti paikallispuudutuksessa, mutta kyllä korvat kipeät oli sen jälkeen ainakin pari viikkoa. Pää oli siteessä muistaakseni viikon verran.

Luomet

Olen poistattanut häiritseviä luomia kasvoistani.

Viro houkuttaa suomalaispotilaita

MTV Uutiset kertoi elokuussa 2014, että Viron terveydenhoidossa houkuttavat halvemmat hinnat ja lyhyemmät jonot.

Viro houkuttaa suomalaispotilaita 2:10

Lue myös:

    Uusimmat