Lukas Hradeckylle merkitty oma maali hiertää belgialaista: "On sääli"

Huuhkajat taipui Belgialle 0-2 EM-jalkapallon lohkopäätöksessä.

Belgian EM-joukkueen puolustaja Thomas Vermaelen olisi halunnut kovasti Suomen maalivahdin Lukas Hradeckyn nimiin merkityn osuman itselleen. 

Belgian puolustaja Thomas Vermaelen, 35, ei ole saanut viime vuosina maajoukkueessa paljon peliaikaa, puhumattakaan siitä, että hän olisi juhlinut maalitilastoissa. Hän on tehnyt 83 maaottelussa kaksi maalia. 

Vermaelen pääsi EM-kisoissa irti avauksessa ensimmäistä kertaa Suomea vastaan. Hän puski Kevin De Bruynen kulman jälkitilanteesta pallon tolpan ja Hradeckyn kautta maaliin. 

Osuma jäi virallisiin tilastoihin Hradeckyn omaksi maaliksi. 

– Jos ollaan rehellisiä, sillä hetkellä, kun pallo meni sisään, ajattelin sen olevan minun maalini. En kuitenkaan huolehtinut asiasta loppupelin aikana, Vermaelen sanoi. 

Ottelun jälkeen Vermaelen katsoi tulostaululle ja näki asian laidan. 

– Näen sen minun maalinani, vaikka virallisesti se ei ole niin. 

– Se oli meidän maalimme, ei vastustajan virhe. Se oli täydellinen kulma Keviniltä ja puskin pallon kohti maalia. On sääli, että se on virallisesti oma maali. 

Vermaelenin pusku kimposi tolpasta ulos eikä olisi mennyt maaliin ilman, että se osui Hradeckyyn. Näin ollen säännön mukaan maali pitää merkitä omaksi maaliksi. 

Hradeckyn osumaksi merkityn maalin voi katsoa pääkuvan videolta. 

Lue myös:

    Uusimmat