Luis Suarez on takonut Barcelonalle hillittömän kasan maaleja – keskiviikkoillan osuma nosti kovaan kerhoon, Lionel Messi yhä omissa oloissaan

FC Barcelona voitti myöhään keskiviikkoiltana pelatun La Liga -ottelun Espanyolia vastaan 1-0 ja piti mestaruushaaveet yhä elossa. Kamppailun ainoan maalin viimeisteli Luis Suarez, joka nousi osumallaan seurahistorian kaikkien aikojen kolmanneksi parhaaksi maalintekijäksi.

Heinäkuussa 2014 Liverpoolista 81 miljoonan euron siirtosummalla Barcelonaan saapuneen Suarezin osuma oli tämän 195. katalonialaisseurassa.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Suarez ohitti näin listalla kolmatta sijaa aiemmin hallussa pitäneen edesmenneen Laszlo Kubalan. Slovakialais-unkarilainen edusti Barcelonaa vuodesta 1950 alkaen kymmenen kauden ajan ja viimeisteli näinä vuosina siis 194 osumaa.

Toiseen sijaan Suarezilla on vielä matkaa. Espanjalainen Cesar takoi 1940- ja 1950-luvuilla Barcelonalle 13 kauden aikana hulppeat 232 osumaa.

Ykkössija on sen sijaan nyt - ja todennäköisesti aina - lukittu. 630 maalia 16 kauden aikana Barcelonassa tehnyt Lionel Messi on paukuttanut seuralle enemmän maaleja kuin Kubala, Suarez ja Cesar yhteensä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja