Barcelona ei luovuta mestaruustaistelua – Luis Suárezin osuma tuomitsi paikallisvastustajan putoamiseen

Luis Suárez oli ainoa, joka onnistui maalinteossa Barcelonan paikallisottelussa Espanyolia vastaan.

Uruguaylaisen maalilla ottelun 1–0 voittanut FC Barcelona jatkaa taisteluaan La Ligan mestaruudesta. Se nousi voittonsa myötä pisteen päähän sarjakärki Real Madridista, joka on tosin pelannut yhden ottelun katalonialaisia vähemmän.

Suárezin osuma 56. peliminuutilla nosti hänet Barcelonan kaikkien aikojen kolmanneksi parhaaksi maalintekijäksi ohi unkarilaisen Laszlo Kubalan. Maali oli hänelle 195. Blaugranan riveissä.

Tunteet kuumenivat ottelun toisella puoliajalla, kun Barcelonan teinitähti Ansu Fati nappasi punaisen kortin holtittomasta taklauksestaan. Kolme minuuttia myöhemmin suihkukomennuksen sai puolestaan Espanyolin Pol Lozano.

Espanyolille niukka tappio paikallisvastustajasta tietää putoamista sarjatasoa alemmaksi Segundaan. Yhtäjaksoisesti vuodesta 1994 Espanjan pääsarjatasolla La Ligassa pelannut seura on tällä hetkellä sarjajumbona ja on kerännyt vain 24 pistettä 35 ottelussa.

Joukkue ei luovuttanut taistelutta, vaan oli ensimmäisellä puoliajalla lähellä maalintekoa. Barcelona pelastui ainoastaan maalivahtinsa Marc-André ter Stegenin uroteoilla.

– Emme pelanneet hyvin tänään, Barcelonan päävalmentaja Quique Setien myönsi.

– Vastustajan puolustusmuoto teki elämämme tänään vaikeaksi, sillä se oli erittäin tiivis ja yhtenäinen, emmekä me olleet tarpeeksi täsmällisiä löytämään tietä sen ohi.

Suárezin edellä Barcelonan maalintekijätilastossa ovat ainoastaan 232 maalia iskenyt Cesar ja 630 osuman Lionel Messi.