Mainos

Mies hankki lentäjän asun ja osti väärennetyt paperit Thaimaasta – valelentäjän matka katkesi vasta lähtöportilla

12:25
Huomenta Suomessa puitiin lentoveron mahdollisuutta

Intialainen mies pidätettiin Delhin lentokentällä hänen teeskenneltyään saksalaisen lentoyhtiö Lufthansan lentäjää.

”Lentäjä” ei kertomansa mukaan mielinyt koneen ohjaamoon, vaan mies oli kuvitellut keksineensä kätevän tavan läpäistä turvatarkastus nopeasti – lentoyhtiöiden työntekijöiden kaistaa pitkin.

Ahkerana lentomatkailijana mies oli myös kovin mieltynyt turistiluokkaa tasokkaampaan matkustamiseen ja "lentäjänä" hän saikin lennoilla matkustusluokan korotuksia ja erityiskohtelua. Valelentäjän matka päättyi lähtöportille tiistai-iltana, kun hän oli nousemassa Delhistä Kalkuttaan lähdössä olleeseen koneeseen.

Mies jäi kiinni sen jälkeen, kun AirAsia oli ottanut yhteyttä saksalaisyhtiöön varmistaakseen lentäjän henkilöllisyyden. Tämän jälkeen saksalaisyhtiöstä varoitettiin lentokenttää lentäjänä esiintyvästä epäilyttävästä matkustajasta.

Mies kertoi kuulustelussa hankkineensa väärennetyn Lufthansan lentäjän henkilökortin Thaimaasta. Lookin viimeisteli Lufthansan lentäjän univormu.

Hänellä oli tapana julkaista matkoistaan videoita sosiaaliseen mediaan ja tämän vuoksi lentokentän turvallisuuspalvelu oli jo ennestään valppaana miehen varalta.

Jos mies tuomitaan teoistaan, hän voi saada sakot tai vuoden vankeutta.  

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja