Löydä kesän kuumimmat ja erikoisimmat festarit

Kesällä pääsee jälleen irtautumaan arjesta festareilla ystävien kanssa.

Suomessa on laaja valikoima erilaisia festareita kesällä. Suurin osa niistä sijoittuu heinäkuulle, mutta nähtävää riittää myös muulloin.

Suomessa järjestetään kesällä runsaasti keikkoja, joten jokaiselle löytyy taatusti jotakin.

Kestosuosikit

Kesäkuussa

Kivenlahti Rock Espoon Kivenlahdessa 6.-7. kesäkuuta. Esiintyjinä ovat muun muassa Uriah Heep, Jenni Vartiainen, Cheek ja Within Temptation.

Kalajoen juhannus järjestetään 19.-21. kesäkuuta ja siellä esiintyvät muun muassa Cascada, Cheek, Redrama ja Basic Element.

Provinssirock järjestetään Seinäjoella 27.-28 kesäkuuta. Provinssissa esiintyvät muun muassa The Prodigy, Stam1na, Dropkick Murphys ja Knife Party.

Tuska Open Air Metal Festival järjestetään Helsingissä 27.-29. kesäkuuta. Paikalla nähdään esimerkiksi Dimmu Borgir ja Children of Bodom.

Heinäkuussa

Summer Up järjestetään Lahdessa 4.-5. heinäkuuta. Paikalla lukuisia tähtiä kuten esimerkiksi Tinie Tempah, Uniikki ja Sanni.

Ruisrock järjestetään Turussa 4.-6. heinäkuuta. Esiintyjinä on muun muassa The Offspring, David Guetta ja Bastille.

Flow Festivaaleilla nähdään esiintyjinä OutKast, The National ja Nina Persson 8.-10. heinäkuuta Helsingissä.

Mikkelissä voi 8.-9. heinäkuuta Jurassic Rockissa muun muassa HIM, Flogging Molly ja Samuli Edelmann.

Erilaista festaritunnelmaa voi hakea Seinäjoelta Tangomarkkinoiden muodossa. 9.-12. heinäkuuta välillä järjestettävällä festivaalilla esiintyvät muun muassa Paula Koivuniemi, Eija Kantola, Tomi Markkola ja Kirsi Ranto.

Ilosaarirock ilostuttaa jälleen Joensuun laulurinteellä 11.-13. heinäkuuta. Paikalla on muun muassa Alice in Chains, Eppu Normaali ja Mustasch.

Weekend Festivaali järjestetään 15.-18. heinäkuuta Helsingissä. Esiintyjinä nähdään esimerkiksi Calvin Harris, Martin Garrix, Deadmau5 ja Hardwell.

Elokuussa

Porin Jazz -festivaaleilla nähdään 17.-19. heinäkuuta välillä ainakin Bob Dylan, Pet Shop Boys, Mac Miller ja Kelis.

18.-20. heinäkuuta järjestetään Summer Sound -festivaalit, joissa esiintyy muun muassa Avicii, Eric Prydz ja K-System.

Qstock-festivaali järjestetään Oulussa 25.-26. heinäkuuta ja esiintyjinä nähdään esimerkiksi Volbeat, Cheek ja Megadeth.

Poikkea virrasta

Maailma Kylässä -ilmaisfestari on Helsingissä 24. toukokuuta. Esiintyjinä nähdään muun muassa Lauri Tähkä, Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani.

Suomen vanhin ilmainen rockfestivaali, Ämyrock, järjestetään Hämeenlinnassa 28. kesäkuuta.

Rääkkylässä järjestetään 4.-5 heinäkuuta edullinen festari nimeltään Kihaus Folk Music Festival. Esiintyjinä on muun muassa Arttu Wiskari, Timo Rautiainen Folk band sekä Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani.

Kuopio Wine Festival -nimeä kantava festivaali järjestetään Kuopiossa 27.6-5.7. Esiintyjät vaihtelevat päivittäin ja siellä voi nähdä muun muassa Jukka Pojan, Erinin, Jenni Vartiaisen ja Paula Koivuniemen.

Rovaniemellä järjestetään 10.-13. heinäkuuta Lapin Kullan Kimallus -niminen festivaali. Tapahtuman torstainen ohjelma on kaikille ilmainen ja senkin jälkeen hinta on vain 15 euroa.

Suonenjoen Mansikkakarnevaaleilla voi nähdä muun muassa Petri Nygårdin ja Dannyn ilmaiseksi 11.-13. heinäkuuta välisenä aikana. Samalla voi ottaa osaa, vaikka Antero Mertarannan juontamaan mansikansyönnin SM-kisoihin.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Uusimmat