Louhimies Jussi-ehdokkuuksien ryöpystä: Liian aikaista uumoilla voittoa

Vuoden 2013 kotimaisten elokuvien Jussi-ehdokkuudet julkaistiin tänään. Ohjaaja Aku Louhimiehen 8-pallo rohmusi ehdokkuuksia peräti kymmenen kappaletta.

Ohjaaja Aku Louhimiehellä on jännittävät paikat helmikuussa, kun vuoden 2013 parhaat kotimaiset elokuvat palkitaan MTV3-kanavalla nähtävässä Jussi-gaalassa. Miehen 8-pallo-elokuva kahmi ehdokkuuksia peräti kymmenen kappaletta.

Tukholmasta työmatkalta tavoitettu Louhimies kertoo ilahtuneensa elokuvansa saamasta huomiosta.

– Olen tietysti tosi tyytyväinen koko työryhmääni, elokuva on menestynyt todella hyvin ja olen iloinen että se tuli tehtyä. On aina hienoa kun yleisö löytää elokuvan ja kollegat arvostavat tekemisiäni. Näissä on kuitenkin aina vähän sattumaakin mukana, Louhimies kommentoi Jussi-ehdokkuuksiaan.

Vaikka ehdokkuuksia napsahti yhdellä kertaa peräti kymmenen kappaletta, ohjaaja suhtautuu tilanteeseen maltilla. Mies ei aio vielä alkaa rustata puheita valmiiksi helmikuista gaalaa varten.

– Nyt on vielä turha alkaa uumoilla voittoon asti.

– Gaalaan suunnataan sitten hyvillä mielin ja jännityksellä.

8-pallo sai ehdokkuuksia muun muassa parhaan elokuvan, parhaan ohjauksen, parhaan miespääosan ja parhaan leikkauksen kategorioissa. Ohjaajalle kaikki ehdokkuudet ovat kuitenkin tärkeitä.

– Toki ohjauksen, käsikirjoituksen ja parhaan elokuvan palkinnot ovat itselle hyvin tärkeitä, mutta elokuvanteossa kaikki osa-alueet ovat tärkeitä. Ei niitä voi erottaa toisistaan, mies sanoo.

Jussi-voittajat julkistetaan Jussi-juhlassa, joka nähdään suorana lähetyksenä Kaapelitehtaalta, MTV3-kanavalla sunnuntaina 2.2. klo 19.30-22.00. Lähetyksen juontaa Mikko Leppilampi. Illan artistivieraina nähdään mm. Jenni Vartiainen sekä Eva ja Manu.

Lue myös:

    Uusimmat