Lotus-spesiaali: Teknavi koeajoi kaikki Suomeen tuotavat Lotukset

Bassadone Automotive Nordic aloitti lokakuussa Lotus-autojen maahantuonnin Suomeen. Teknavi otti heti kaikki meillä myynnissä olevat mallit koeajoon.

Uutisoimme tuoreeltaan lokakuun lopussa Lotuksen maahantuonnin alkamisesta. Perinteinen brittimerkki on erikoistunut kevyiden urheiluautojen valmistamiseen ja se on erittäin tervetullut lisä Suomenkin markkinoille. Myyntitavoitteet ovat ymmärrettävästi hillityt, mutta ainakin alkuun mahantuoja odottaa muutamien autojen käyvän kaupaksi.

Teknavi tutustui kaikkiin Suomeen tuotaviin Lotus-malleihin. Koeajojutut löydät alapuolelta.

Elise on Lotuksen malliston pienin ja kevein auto. Siitä nauttimiseen riittää normaali suomalainen kantatie ja avattava katto tuo täysin oman vivahteensa maaseudulla ajeluun.

Exigestä Teknavilla oli ajossa uusin Club Racer -erikoisversio. Exigen omamassa jää alle 1 200 kiloon, joten 350 hevosvoimaa tuottavalla mekaanisesti ahdetulla moottorilla ei ole liikaa kuljetettavaan. Exige tarjoaa jo lähes kilpa-automaista tunnelmaa.

Lotus-malliston huipulta löytyy nelipaikkainen Evora. Se haastaa 400 hevosvoimaisena jossain määrin jo legendaarista Porsche 911:ta ja tarjoaa toisaalta myös parempaa käytettävyyttä kuin kaksi pienempää sisarta.

Lue myös:

    Uusimmat