Lotuksen maahantuonti Suomeen alkaa – myyntitavoite 10 autoa

Bassadone Automotive Nordic järjesti torstaina lehdistötilaisuuden, jossa se ilmoitti aloittavansa brittiläisen Lotus-urheiluautojen maahantuonnin. Teknavi oli luonnollisesti mukana tilaisuudessa.

Jälleenmyyjänä toimii Bassadonen alaisuudessa toimiva Autoverkkokauppa.com, Konalassa. Suomen tuontiohjelmaan kuuluu kolme mallia: Elise, Exige ja Evora. Edullisimman Elisen hinnat alkavat 62 855 eurosta ja malliston toisesta päästä löytyvä Evora keventää lompakkoa halvimmillaan 167 000 euroa. Lotuksen lisäksi Bassadone Automotive Nordic tuo maahan muun muassa: Dacia, Hyundai, Isuzu Renault, Suzuki ja SsangYong merkkisiä autoja.

Lotus omaa kunnioitettavan historian, joka alkoi jo vuonna 1952. Yhtiön perustaja Colin Chapman oli aikakautensa nero, joka luotti ennemmin kilpa-autojen keveyteen kuin isoihin teholukemiin. Tätä ajatusta hyödynnetään edelleen henkilöautoissa, joskin teholukemat ovat vuosien saatossa kasvaneet.

Lotus on voittanut F1:ssä tallimestaruuden seitsemän kertaa ja näistä ympyröistä brittimerkki on tullut myös monille suomalaisille tutuksi. Kimi Räikkönen ajoi Lotuksen F1-tiimissä kausina 2012 ja 2013. Tosin nykyinen F1-tiimi on linkitetty vain löyhästi perinteiseen automerkkiin. Lotuksen omassa omistuksessa talli oli viimeksi vuonna 1995.

Bassadonen toimitusjohtaja Antti Ruhasen mukaan Lotuksen myyntitavoite on 10 autoa vuodessa. Suurimman osan myynnistä haukannee edullisin Elise. Ruhasen arvion mukaan Suomen teillä liikkuu muutamia kymmeniä Lotuksia. Nyt näillekin on olemassa huolto, sillä maahantuontisopimukseen kuuluu myös vanhojen mallien huolto.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja