Lotus saman katon alle Volvon kanssa

Brittiläinen urheiluautovalmistaja Lotus sekä ruotsalainen Volvo kuuluvat jatkossa samaan konserniin, uutisoi Automotive News Europe.

Kiinalainen Geely on ilmoittanut ostaneensa brittiläisen Lotuksen. Geely ostaa Lotuksesta 51 prosentin osuuden ja samalla 49,9 prosenttia sen nykyisestä omistajasta, malesialaisesta Protonista, joka puolestaan on malesialainen konglomeraatin DRB-Hicomin hallussa.

Geely ei ollut Protonin perässä yksinään, sillä ostohaluistaan olivat kertoneet myös Peugeotin, Citroenin ja Opelin emoyhtiö PSA, Renault ja Suzuki.

Talousvaikeuksiin ajautuneelle Protonille haettiin yhteistyökumppaneita jo kymmenen vuotta sitten, mutta silloin Malesian hallitus puuttui peliin ja sulki ulkomaalaiset jätit tarjouskilpailun ulkopuolelle.

Talousjohtaja Daniel Donghui Lin mukaan Geely aikoo puhaltaa uutta henkeä niin Lotukseen kuin Protoniinkin. Luvassa on uusia tuotteita ja teknologioita aiempaa ripeämmässä tahdissa. Todennäköisesti Proton tulee hyötymään myös Volvon kehitystyöstä.

Malesiassa Protonin myyntiä kiinalaisille pidetään uutena alkuna.

– Proton pysyy aina kansallisautonamme ja ylpeydenaiheenamme, valtiovarainministeri Johari Abdul Ghani kertoi lehdistötilaisuudessa.

– Rakastamamme brändillä on nyt loistava mahdollisuus comebackiin, hän jatkoi.

Lotuksen Suomen-maahantuoja on Autoverkkokauppa.fi.

***

1:11

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja