Lotus paikallisti Räikköseltä voiton vieneet syyt

Lotus-talli julkisti maanantaina nettisivuillaan selontekonsa Espanjan GP:n tiimoilta.

Kimi Räikkönen jäi kisan alussa pahimmillaan 21 sekunnin päähän kärjestä eikä pystynyt edes erittäin vahvalla loppuvedollaan enää nousemaan kuin 3,8 sekunnin päähän voittajasta Pastor Maldonadosta.

- Sunnuntain kisa heitti tutun hankaluuden: lämpötilavaihtelut. Talli on havainnut läpi kauden, että E20-auto toimii parhaiten lämpimämmissä olosuhteissa. Se suuntaus kävi jälleen toteen täällä, näkyvimmin GP-kisan alussa, Lotus kertoi.

Lotuksen harmiksi sunnuntai ei alkanut Barcelonassa yhtä kuumassa kelissä kuin edelliset päivät.

- Kun lämpötila putosi merkittävästi perjantain ja lauantain helteestä, kuljettajat eivät pystyneet pysymään kärjen vauhdissa kisan alussa. Kun kisa eteni ja radan lämpötila nousi, E20 pääsi elementtiinsä. Romainin kisan nopein kierrosaika oli yli sekunnin nopeampi kuin parhaan ei-Lotuksen kierrosaika - huolimatta siitä, että hän menetti merkittävän osan etusiipensä päätylevystä, Lotus korostaa.

Räikkönen putosi entisestään Pastor Maldonadon ja Fernando Alonson kyydistä valittuaan, toisin kuin edellään ajanut kaksikko, pehmeämmän rengasseoksen ensimmäisellä varikkokäynnillään.

- Päätös käyttää toisella stintillä käytettyjä pehmeitä renkaita osoitti, jokseenkin yllättävästi, että kovempi rengas oli itse asiassa nopeampi vaihtoehto Barcelonassa. Vaikka tämä saattaa tuntua intuition vastaiselta, tarjoaa se arvokasta tietoa tuleviin kisoihin, Lotukselta tiedotettiin.

Lue myös:

    Uusimmat