Räikkönen: Voitto tulee 100-prosenttisella onnistumisella

Kimi Räikkönen uskoo Lotus-autonsa vauhdin riittävän voittoon, mutta kaiken täytyy osua kohdalleen, jotta ykkössija tulisi.

Bahrainin GP:ssä Räikkönen jäi 3,3 sekunnin päähän voittajasta, kun taas Espanjassa ero kärkeen oli 3,8 sekuntia.

- Auto on ollut riittävän nopea, mutta emme ole tehneet kaikkia pieniä asioita oikein ja minä olen tehnyt omalta osaltani pieniä virheitä. Jos kaikki olisi 100-prosenttisesti ok, niin olisimme voineet voittaa, Räikkönen arvioi.

Tämä kausi on alkanut ennätystasaisena, kun alkukauden aikana on nähty viisi eri voittajaa viidestä eri tallista.

- Auton vauhdin kanssa ei ole ongelmaa, mutta kaikkien tallien ja kuljettajien välillä on niin tasaista, että jos viikonlopun aikana on pieni ongelma, niin se maksaa paljon. Jos on kolme kymmenystä perässä, ei yhtäkkiä selviydy viimeiseen aika-ajoon, Kimi tietää.

Espanjassa Williams nousi yllättäen kärkeen oltuaan vielä edellisessä kisassa kärkikymmenikön ulkopuolella.

- On hyvin vaikea tietää, kuka on yleisesti ottaen nopein, koska yhdessä kisassa yksi tiimi on kärjessä ja sitten yhtäkkiä he ovat kymmenensiä seuraavassa kisassa. Olemme hieman oudossa tilanteessa tänä vuonna, mutta se antaa paljon mahdollisuuksia kaikille talleille, joilta löytyy nopeutta. Renkaat vaikuttavat olevan avainasia. Jos ne saa toimimaan hyvin, niin silloin näyttää nopealta. Joskus putoaa hieman niiden toimintaikkunan ulkopuolelle ja silloin joutuu vaikeuksiin, Räikkönen arvioi tämän kauden tilannetta.

Seuraavaksi F1-sarja siirtyy Monacon katuradalle, jossa Räikkönen voitti kaudella 2005.

- Kyllä minä luulen, että meillä pitäisi olla ihan OK mahdollisuus, mutta voi olla, että ollaan viimeisiäkin. Ei näistä oikein osaa sanoa, Räikkönen puntaroi Monte Carlon asetelmia.

Lue myös:

    Uusimmat