Red Bull -pomo: Williams ei tiedä syytä voittoonsa

Red Bull -tallipäällikkö Christian Horner uskoo, ettei Espanjan F1-osakilpailussa voittoa juhlinut Williams-talli tiedä tarkkaa syytä menestyksensä taustalla.

Formulakauden viidessä ensimmäisessä osakilpailussa on nähty myös viisi eri voittajaa. Tilanne on aiempiin kausiin verrattuna täysin poikkeuksellinen.

Hornerin mukaan kokonaispaketti ei ole ratkaissut tällä kaudella menestystä. Onnistumisen takana on ollut kyky ymmärtää Pirellin renkaiden suorituskykyä kulloinkin vallitsevissa olosuhteissa.

- En usko Williamsin todella tietävän syytä siihen, miksi he olivat niin vahvoja. Ei ole kyse siitä, että keskikentän tallit olisivat äkkiä ottaneet aerodynamiikassa valtavan loikan eteenpäin viime kaudesta, Horner kertoi saksalaiselle Auto Motor und Sport -lehdelle.

Viime kaudella Red Bull -tallin suunnittelijavelho Adrian Newey oli avaintekija tallin menestyksen taustalla. Horner ei suostu myöntämään, että Neweyn rooli olisi Pirellin vuoksi kutistumassa.

- Aerodynamiikka näyttelee edelleen tärkeää roolia, mutta nyt on kyse kaiken harmonisoinnista. Nämä renkaat ovat valtavan monimutkaiset, sanoi Horner.

Alkukausi on osoittanut, että tulosten ennakointi on jokseenkin mahdotonta.

- Kaksi osakilpailua sitten Nico Rosberg dominoi, mutta Espanjassa hänet melkein ohitettiin kierroksella. On todella vaikea ennustaa, mitä seuraavaksi tulee tapahtumaan - painajainen vedonvälittäjille, Newey totesi.

Lue myös:

    Uusimmat