Räikkönen kertaa lämpötilan tärkeyttä - "jossittelu energian tuhlausta"

Barcelonan radalla ajetussa Espanjan F1-osakilpailussa kolmanneksi sijoittunut Lotus-kuljettaja Kimi Räikkönen ei jää jossittelemaan kilpailun lopputuloksella.

Lotuksen E20-auto on osoittautunut olevansa nopeimmillaan lämpimissä olosuhteissa. Sää suosikin tallia Espanjan kisaviikonlopun kahtena ensimmäisenä päivänä, mutta sunnuntaina keli viileni.

- Sää ei tietenkään tehnyt meille mitään palveluksia. Auringonpaiste hiipui kisan starttiin tultaessa, joten tärkeä radan lämpötila laski myös vastaavasti. Pysyimme kuitenkin taktiikassamme, kertoi Räikkönen kotisivuillaan.

Suomalaiskuskin kahden ensimmäisen stintin aikana renkaiden suorituskykyä ei saatu optimoitua toivotulla tavalla, mutta kisan loppua kohden ero kärkeen kaveni tuntuvasti.

- Jos ilma olisi ollut lämpimämpi, niin toinen stintti olisi ehkä ollut meidän. Silloin menetimme mahdollisuutemme korkeampiin sijoituksiin. Pehmeä seos ei ollut siinä tilanteessa optimaalinen ratkaisu. Toisen stintin jälkeen ero kärkeen oli hieman liian suuri tavoitettavaksi, jatkoi Räikkönen.

Kolmas sija ei Räikköstä tyydyttänyt, mutta Lotus-kuski ei jää jossittelemaan kisan lopputuloksella.

- Yritimme parhaamme. Kun kova seos toimi paremmin, niin pääsimme taas todella lähelle - muutama kierros lisää, niin olisimme saattaneet voittaa. On kuitenkin energian tuhlausta ajatella, mitä olisi voinut tapahtua. Saimme kolmannen sijan, 15 pistettä ja nousimme kolme sijaa mestaruustaistelussa, Räikkönen totesi.

- Kun voitto jäi niin pienestä kiinni, niin en voi olla kilpakuljettajana sataprosenttisen tyytyväinen. Olin kärkikolmikon nopein kisan lopulla, mutta aina ei voi saada kaikkea haluamaansa, lisäsi Räikkönen.

Lue myös:

    Uusimmat