Lotuksen patenttihakemus paljasti tulevan katumaasturin muodot – joko puntti tutisee, Porsche?

13:17

Lamborghini esitteli "pyhäinhäväistyksenä" pidetyn ensimmäisen katumaasturinsa viime vuonna. Katso oheiselta videolta, miltä näyttää Urus.

Volvon emoyhtiön Geelyn omistukseen siirtynyt Lotus suunnittelee historiansa ensimmäistä katumaasturia. 

Lotuksen ensimmäistä katumaasturia odotetaan markkinoille vuonna 2021. Auto on luonnollisesti aikaisessa kehitysvaiheessa, mutta yhtiön patenttihakemus ja siinä olleet piirustukset ovat nyt kuitenkin vuotaneet julkisuuteen.

Autosta on kuvien perusteella tulossa erittäin virtaviivainen, mutta mitäpä muuta olisi Lotukselta voinutkaan odottaa. Autossa on nähtävissä vaikutteita muun muassa Lamborghinin Urus-supermaasturista, mutta esimerkiksi keula lainaa vahvasti Jaguarilta.

Lotuksen katumaasturin pahin kilpailija on Porsche Macan. Valmistajan mukaan sen aseena tulee olemaan ei enempää eikä vähempää kuin "luokkansa paras ajettavuus". Auton paino tulee valmistajan mukaan jäämään alle kahteen tonniin.

– Se tulee pärjäämään kurveissa paremmin kuin mikään muu tämän segmentin auto. Siinä epäonnistuminen tarkoittaisi epäonnistumista koko projektissa, Lotuksen toimitusjohtaja Jean-Marc Gales sanoi.

Lotuksella käsi Volvon hunajapurkissa

Koska Lotus on todellakin nykyisin Volvon sisarmerkki, tullaan sen malleihin ottamaan osia ruotsalaisvalmistajalta. Tuleva SUV rakentuu samalle alustalle Volvon XC90:n ja XC60:n kanssa. Todennäköistä on myös Volvon tehokkaan T8-bensahybridin päätyminen Lotuksen uutuusmallin konepellin alle.

Gales tunnustaa fanittavansa uusien Volvojen sisätiloja. Jotain samaa saattaa olla siis odotettavissa myös Lotuksen ensimmäiseen katumaasturiin.

Autoa tullaan valmistamaan ainakin Kiinassa. Toinen tuotantolaitos on vielä hakusessa, ja sen valintaan liittyy muun muassa Britannian Brexit-neuvottelujen lopputulos.

***

2:49

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja