Lotto voi lähteä Yleltä – Veikkauksen ja Ylen yhteistyön laillisuus selvitetään

Viestintävirasto aikoo ottaa kantaa siihen, onko Veikkauksen ja Ylen yhteistyösopimus lainmukainen. Asiasta kertoo viestintäministeri Krista Kiuru (sd.) vastauksessaan kansanedustaja Sanni Grahn-Laasosen (kok.) kirjalliseen kysymykseen.

Grahn-Laasosen mukaan Veikkaus on kertonut maksavansa Ylelle vuosittain 3,5 miljoonaa euroa yhteistyöstä. Esimerkiksi Veikkauksen lottoarvonta esitetään lauantaisin Ylen TV1:ssä.

Yhtiöiden yhteistyö voidaan Grahn-Laasosen mielestä rinnastaa sponsorointiin tai vastaavaan kaupalliseen toimintaan. Lain mukaan Yle ei saa lähettää mainontaa tai tuottaa sponsoroitua ohjelmaa.

Apulaisjohtaja Petri Makkonen Viestintävirastosta kertoo Iltalehdelle, että selvitystyö on vielä niin aikaisessa vaiheessa, että lopputulosta on mahdotonta ennustaa. Iltalehden mukaan on mahdollista, että lottoarvonta voi poistua Yleltä, jos yhtiöiden sopimus tulkitaan lainvastaiseksi.

Ylen vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen kertoo yhtiön verkkosivuilla, että aiemmissa keskusteluissa yhteistyön on katsottu olevan mahdollista.

Asiasta kertoi torstaina muun muassa Verkkouutiset.

Veikkaus on myös STT-Lehtikuvan asiakas.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja