Lotta Hamari aloitti kansanedustajana

Lotta Hamari (sd.) on aloittanut kansanedustajana, kun hän tuli eduskuntaan korvaamaan Sanna Marinin (sd.). Eduskunta myönsi tiistaina ex-pääministeri Marinille vapautuksen kansanedustajan tehtävästä.

Sanna Marin pyysi eroa kansanedustajan tehtävästä, kun hänet valittiin brittiläisen Tony Blair Instituten strategiseksi neuvonantajaksi.

Lotta Hamari esitti valtakirjansa eduskunnan puhemiehelle Jussi Halla-aholle (ps.) tänään torstaina iltapäivällä.

Hamari edustaa Pirkanmaan vaalipiiriä. Hamari, 37, on tutkija ja koulutukseltaan fysioterapeutti ja terveystieteiden tohtori. Hän on Pirkanmaan aluevaltuuston varavaltuutettu sekä henkilöstöjaoston jäsen.

Hamari sanoo tiedotteessaan tekevänsä kansanedustajana työtä sosiaalinen oikeudenmukaisuuden, koulutuksen sekä toimivan ja tasa-arvoisen sosiaali- ja terveydenhuollon eteen.

Video: Näin Sanna Marin kommentoi uutta työtään

Näin Sanna Marin kommentoi uutta työtään 1:03

Marinin ero tuli yllätyksenä

Hamarin mukaan tieto Marinin lähdöstä tuli hänelle viikko sitten yllätyksenä, vaikka spekulaatioita Marinin lähdöstä olikin liikkunut. Hamari halusi torstaina toppuutella vertailuja itsensä ja edeltäjänsä välillä. Hän korosti tulleensa eduskuntaan omana itsenään.

– En koe, että olisin Sanna Marinin saappaisiin astumassa. Tulen tänne kansanedustajan tehtäviin, Hamari sanoi toimittajille eduskunnassa.

Hamarin mukaan ensimmäinen päivä eduskunnassa meni käytännön asioita hoitaessa.

– Eiliseen asti olin hyvin tiukasti kiinni vanhassa työssäni. Aika pian tästä nyt sitten lähdetään orientoitumaan tähän uuteen elämään, Hamari sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat