Loppuuko pätsijakso ensi viikkoon? Tällainen on syksyn alun sää

3:48
Liisa Rintaniemi näyttää, missä päin Suomea päästään hellelukemiin lähipäivinä ja miksi helle-ennusteet ovat tavallista epävarmempia loppukesällä.

Syksyä kohti ollaan menossa tavallista lämpimämmässä säässä. Tulevan viikonlopun aikana lämmin ilma nousee vähitellen kohti pohjoista.

Perjantaina Salpausselän eteläpuolella voidaan nähdä lähes 30 asteen lämpötiloja. Lauantaina hellerajat menevät todennäköisesti rikki myös Keski-Suomessa ja maanantaina voidaan nähdä Etelä-Lapissakin jo 25 asteen lämpötiloja.

– Hellejakso päättyy varmaan torstaihin, arvioi meteorologi Liisa Rintaniemi.

Tämä ei kuitenkaan ole täysin varmaa.

– Sen jälkeen meidän mallit ovat kahdella kannalla: tuleeko vielä jatko helteelle vai onko tiedossa vain lämpöisempää kesäsäätä, Rintaniemi kertoo.

"Syyskuun alku on keskimääräistä lämpimämpi"

Tuore kuukausiennuste joka tapauksessa ennakoi elokuun loppupuolesta hyvin lämmintä. Varmaa ei vain vielä ole, kuinka korkealle elohopea nousee.

Syyskuukin alkanee lämpimissä merkeissä.

– Syyskuun alussa signaali heikkenee, mutta ei täysin katoa eli voi olla, että kuun alku on keskimääräistä lämpimämpi, Rintaniemi lupailee.

Katso ylläolevalta videolta lähipäivien sää ja miksi helle-ennusteet ovat meteorologi Liisa Rintaniemen mukaan tavallista epävarmempia loppukesästä.

Katso viiden vuorokauden ennuste yli sadalle paikkakunnalle!

Jos ennuste ei näy, voit katsoa sen tästä!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja