Lopeta siivoaminen – se on professorin mukaan täysin turhaa!

Laske irti imurin varresta, sillä tunnetun tutkijan mukaan kodin siivoamisesta ei ole mitään hyötyä.

Kuulutko niiden ihmisten joukkoon, jotka eivät voi sietää pölypunkkeja kotonaan, ja jotka murehtivat pesemättömiä pyykkejä kesken työpäivän?

Tämä ikävä ilmiö johtuu pääasiassa siitä, että elämme erittäin puhtaassa maailmassa. Lastenhoidon, töiden ja muiden rasitusten lisäksi vietämme loputtomasti aikaa pitääksemme kotimme siistinä ja puhtaana. Nyt voit vihdoin huokausta helpotuksesta, sillä ruotsalaistutkija Agnes Woldin mukaan meillä ei ole mitään syytä pelätä sotkua ja likaa.

Siivous on ajanhukkaa kiireisessä maailmassa

Kliinisen mikrobiologian professorin mukaan ihmisten tulisi vähentää siivoukseen liittyvää stressiä.

– Väitämme usein, että meillä on hyvin vähän aikaa. Siksi onkin todella yllättävää, että ihmisillä on aikaa omistautua tällaiselle hölynpölylle, Wold ihmettelee.

Paljon asiasta luennoineen tutkijan mukaan pöly on täysin vaaratonta, ja monet ihmiset ovatkin hänen mukaansa huokaisseet helpotuksesta tämän uutisen kuultuaan. Erityisesti naiset ovat olleet asiasta innoissaan. 

– Heidät on koko elämänsä ajan integroitu luulemaan, kuinka tärkeä asia siivous on bakteereiden poistamiseksi. Se ei ole sitä, Wold toteaa.

Yksi syy siivoukseen liittyvään hysteriaan on, että aiemmin luultiin yleisesti, että tartuntataudit leviävät pölyn välityksellä. Tämä on tutkijan mukaan täysin väärä käsitys, sillä siivouksesta ei ole hyötyä taistelussa bakteereita vastaan.

– Siivous on täysin turhaa, tutkija kiteyttää.

Video: Lattiakaivon putsausta tuskin kuitenkaan kannattaa jättää väliin.

Lähde: Expressen 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja