Lontoolaistatuoijat paljastavat inhokkitatuointinsa

Tatuoinnit lisääntyvät, mutta samalla tatuointien poistamiseen käytetyt laserit kehittyvät 0:30
Tatuoinnista voi päästä eroon.

The Sun -lehti kyseli tatuoijilta, millaisiin tatuointeihin he ovat kyllästyneitä.

Lontoolaisen Happy Sailor Tattoo -studion Tota Volpe-Landi kertoo, että suurin osa tatuoijista tekee mieluummin isoja kuvia kuin pieniä ja siroja. Vaikka hänellä itselläänkin on joitain pienempiä tatuointeja, hänestä on mukavampaa tehdä tatuointeja paksuilla viivoilla kuin sellaisia, joihin tulee tosi ohuet viivat. Paksummat myös kestävät pidempään.

Flamin' Eight -studion omistaja Naresh kertoo, että pienet tatuoinnit eivät parannu yhtä nopeasti kuin suuremmat. Hänen mukaansa pienet kuviot eivät yleensä kestä aikaa kovin hyvin.

Ihmiset alkavat usein katua valintaansa siinä vaiheessa, kun tatuoinnin suojana ollut peite otetaan pois. Tatuoinnin reunat alkavat haalistua ja muuttua epätarkemmiksi. 

Äärettömyyden symboli

Yksi suosituimmista tatuoinneista on äärettömyyden symboli. Inkaholics-studion Stefan Dinu kertoo suorastaan vihaavansa jo tuota tylsäksi käynyttä kuvaa. Hän kertoo, että heille tulee vuosittain valtava määrä toiveita juuri tästä tatuoinnista.

Linnut ja linnun sulat

Stefan on sitä mieltä, että höyhenet ja linnut ovat mielikuvitukseton valinta. Ne eivät miehen mukaan ole kovin omaperäisiä eikä hän ymmärrä, miksi niin moni haluaa sellaisen, vaikka niitä on kolmetoista tusinassa.

Muut yleiset suosikit

Suuri yleisö näyttää The Sunin haastattelemien tatuoijien mukaan pitävän myös esimerkiksi ruusuista, taskukelloista ja roomalaisista numeroista. 

Suosittujen joukkoon on noussut leijona, jolla on kruunu. Tätä kuvaa Tota kertoo suorastaan halveksuvansa. Hänen mielestään kuva on outo. 

Tähän Stefan lisää, että on riskialtista ottaa tatuointi, joka on sillä hetkellä muodissa. Tänään trendaava juttu voi olla myöhemmin menneen talven lumia.

Stefan suositteleekin, että tatuoinnista haaveilevat hankkisivat jotain ainutlaatuista ja merkityksellistä. Jotain, mikä edustaa omaa itseä sitten, kun ollaan vanhoja.

Nimet

Stefan ei innostu nimistäkään, eikä etenkään kumppanien nimistä.

– Olen tehnyt näitä hommia 17 vuotta enkä vieläkään tajua, miksi ihmiset tatuoivat ihoonsa kumppaninsa nimen, varsinkaan suhteen alussa.

Stefan on huomannut vuosien varrella, että kumppanin nimet ovat niitä tatuointeja, jotka kaikkein ensimmäiseksi halutaan myös poistaa. Hän suosittelisikin miettimään rakkaan nimen sijaan jonkin sellaisen tatuoinnin, joka kuvastaa kahden henkilön välistä rakkautta.

Julkkisten inspiroimat tatuoinnit

Jos omalla idolilla on hieno tatuointi, voi iskeä halu saada sellainen itsellekin. IYNK-studion tatuoija Tom Abbott huomauttaa, että Isossa-Britanniassa voi olla vaikea löytää tatuointistudiota, joka tekisi tatuoinnin käteen, kasvoihin tai jalkoihin, koska monissa paikoissa niitä ei hyväksytä.

Myös IYNKissä työskentelevä Avram Nikolic-Parry kertoo, että tavanomaisia ovat sellaiset käsitatuoinnit kuin Cheryl Colella

Ongelma näissä käsitatuoinneisssa piilee kuitenkin siinä, että niidenkin ääriviivat haalenevat ajan kanssa.

Harkintaa joidenkin tatuointitöiden kohdalla

Tatuoijat saattavat yrittää saada asiakkaita muuttamaan mielensä hieman toisenlaiseen suuntaan.

Tota kertoo, että jos jokin keikka tuntuu hänestä epämukavalta, hän ei sitä tee. Esimerkiksi jos asiakas on alaikäikäinen tai humalassa. Hän ei myöskään ota vastaan sellaisia asiakkaita, jotka haluavat tatuoinnin todella näkyvälle paikalle, kuten kaulaan, käsiin tai kasvoihin.

Stefan ei kannusta asiakkaita ottamaan tatuointeja näihin paikkoihin. Tällaiset tatuointikeikat hän yleensä varaa kuukausia etukäteen toivoen, että asiakas muuttaa mielensä. Hänkään ei tee tatuointeja käsiin tai sormiin.

– Yritämme laittaa asiat perspektiiviin. Kysymme esimerkiksi, miltä sinusta tuntuisi pitää suosikkilippistäsi koko elämäsi. Silloin asiakkaat yleensä alkavat miettiä asiaa tarkemmin.

Naresh lisää vielä, että hän ei tee tatuointeja, jotka jonkun mielestä voisivat olla loukkaavia.

Lähteet: The SunThe Mirror

Lue myös:

    Uusimmat