Lomalle lähdössä? Pidä kotisi turvassa asiantuntijan vinkeillä

Murtovarkaat eivät lomaile kesälläkään, vaan asuntomurrot lisääntyvät kesäkuukausina. Kuka valvoo sinun kotiasi, kun olet poissa? Asiantuntijan vinkeillä turvaat kotisi loman aikana ja vältyt ikäviltä yllätyksiltä.

Viime vuonna poliisin tietoon tuli yli 6 300 asuntoihin ja vapaa-ajan asuntoihin tehtyä murtoa ja määrä on kasvussa. Tilastojen mukaan asuntomurrot lisääntyvät selkeästi kesäkuukausina, kun kodit ovat paljon tyhjillään, toteaa Jonas Eklund turvaratkaisuja tarjoavasta Verisuresta.

Asuntomurtojen ehkäiseminen jo etukäteen säästää monelta mielipahalta. Tehokkainta on pitää koti aina mahdollisimman asutun näköisenä. 

Kodin paloturvallisuudesta huolehtiminen on myös tärkeää, kun ollaan itse poissa. 

Verisure keräsi turvallisuusasiantuntijoidensa parhaat vinkit, joiden avulla pidät kotisi ja omaisuutesi turvassa lomasi aikana.

7 vinkkiä kodin turvaamiseksi lomien aikana

Pidä kotisi mahdollisimman asutun näköisenä. Pyydä naapureita tai tuttavia tyhjentämään postilaatikkosi, täyttämään roskistasi tai ajamaan auto välillä pihaasi. Voit jättää pihalle lasten leluja, kengät ulko-oven eteen tai vaikka muutamia likaisia astioita tiskipöydälle.

Älä kerro matka-aikeistasi Facebookissa, Twitterissä tai muissa some-kanavissa. Älä kirjaudu eri sijainteihin loman aikana ja malta julkaista lomakuvat vasta kotiin saavuttuasi.

Hanki kunnollinen lukitus ulko-oviin. Lisäksi varmista, että kaikki ikkunat on kunnolla suljettu myös yläkerrassa. Jos kodissasi on hälytys- ja vartiointipalveluihin liitetty turvajärjestelmä, tarkista, että palvelusta kertovat turvatarrat ovat hyvin näkyvillä kaikissa ovissa ja ikkunoissa.

Älä jätä arvotavaroita näkyville. Parasta on piilottaa arvokkaat tavarat paikkoihin, joista niitä on vaikea löytää.

Hanki kotiisi turvajärjestelmä, joka on liitetty hälytyskeskuksen valvontaan.

Kesäaikanakin kannattaa ajastaa valot välillä syttymään iltaisin tai vaikka kytkeä TV päälle. 

Lisäksi voit pyytää naapureitasi pitämään kotiasi silmällä. Muista kuitenkin, että heillä saattaa välillä olla muutakin tekemistä kuin tarkkailla kotiasi 24/7.

Lähde: Verisure

Lue myös:

    Uusimmat