Lomaile Suomessa kuin linnanherra – täällä se onnistuu!

Vain tunnin ajomatkan päässä Helsingistä voit vierailla ainutlaatuisessa kartanomiljöössä, joka on kuin suoraan satukirjasta.

Mustion linna on houkutteleva kohde romantiikannälkäisille: linna tarjoaa puitteet niin lemmekkäälle lomailulle, romanttisille illallisille kuin aidoille kummitustarinoillekin.

Linna tiluksineen on mielikuvitusta kutkuttava sekoitus uusklassismia, antiikin patsaita ja ritariromantiikkaa. 1700-luvun lopulla rakennettua päärakennusta ympäröi upea puutarha, jossa linnanherrojen ja -neitojen on kelvannut käyskennellä. Linna on ollut asumuksena vielä 1940-luvulle asti, muuta nyt kuka tahansa voi majoittua linnan hotellissa. Museoituun päärakennukseen sen sijaan ei marssita niin vain sisälle, vaan linnaan pääsee seikkailemaan vain oppaan seurassa. Maksulliset opastukset alkavat aina tasatunnein.

Päiväretkeläiselle riittää ihmeteltävää ulkonakin. Englantilaistyylistä, isoa puistoaluetta halkoo Mustion joki. Puutarhasta löytyy niin romanttisia siltoja, paviljonkeja kuin mutkittelevia polkuja. Rantaa kiertää myös kelluva lummepolku, jonka Monet-henkistä kukkaloistoa tosin pääsee ihailemaan vasta lumpeiden kukkiessa loppukesästä. Suomen oloissa harvinaisia koristuksia ovat puiston lukuisat antiikin ajoista ammentavat patsaat. Vastapainona puutarhaa täplittävät myös nykytaidetta edustavat värikkäät peltilehmät.

Oletko haaveillut aina ratsastavasi kartanon mailla? Täällä unelman voi toteuttaa, sillä erilaisia aktiviteetteja järjestetään toiveiden mukaan.

Linnankrouvissa, entisessä vaunuvajassa, voit nauttia paikallisia herkkuja, ja Mustion Kulinaarisessa Akatemiassa voit itse sukeltaa keittotaidon saloihin.

Teksti ja kuvat Milja Haaksluoto/ Studio55.fi

Lähde Mustionlinna.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja