Mustion linnassa kummittelee!

Magnus Linder ei usko kummituksiin. Siitä huolimatta hänen mieleensä on painunut merkillinen näky, jota hän pääsi todistamaan 8-vuotiaana pikkupoikana.

8-vuotias Magnus oli kävelemässä illalla, pimeässä säässä puiston halki kohti kartanoa. Yhtäkkiä hän havaitsi liikettä kartanon toisessa kerroksessa.

− Naishenkilö käveli hitaasti oikealta vasemmalle, läpi kartanon toisen kerroksen. Hänellä oli kädessään kaksi kynttilää. Sitten hän vain katosi yhtäkkiä, Linder muistelee.

Tuohon aikaan kartanossa oli ankarat määräykset siitä, että palavaa tulta ei saanut käyttää talossa lainkaan. Magnus riensi äitinsä luokse ja kertoi näkemästään.

− Äiti totesi, ettei yläkerrassa ollut käynyt ketään kolmeen päivään.

Outoja ääniä ja askelia

Magnus Linderin lapsuusmuisto ei ole ainoa kerta, kun kartanossa on tapahtunut selittämättömiä asioita. Linderin mukaan kartanon viereisessä rakennuksessa on esiintynyt poltergeisteja eli näkymätöntä kummittelua.

Kyseisen valkoisen kivitalon yläkerrassa asui perhe ennen kuin rakennus muutettiin hotelliksi.

− He kertoivat havahtuneensa siihen, että portaista kantautui raskaita askelia. Äänet kulkeutuivat talon ensimmäiselle tasolle ja loittonivat jälleen alas. Yhtäkkiä alakerrasta kuului romahdus − ihan kuin kristallikruunu olisi tippunut katosta alas, Linder kertoo.

Myöhemmin kivitalo kunnostettiin hotelliksi. Samalla portaat poistettiin.

Eräänä kertana hotellissa oli vain yksi asukas. Kun hän saapui alas aamukahville, henkilökunta tiedusteli, nukkuiko asiakas hyvin.

− Hän ihmetteli, että kylläpä talossa kävi varsin myöhään vieraita. Mutta ei hotellissa ollut ollut illan mittaan ketään muita.

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat