Lola Odusoga joutui parrasvaloihin jo 18-vuotiaana – avautuu nyt blogissaan ajatuksestaan jättää julkisuus taakseen

Lola Odusoga kertoo kokemuksistaan missinä –"Reisiäni vahdittiin koko ajan" 6:15
Lola Odusoga kertoo missikokemuksistaan: "Reisiäni vahdittiin koko ajan"

Kauneus- ja viihdealan yrittäjä Lola Odusoga on miettinyt uransa aikana julkisuudesta poistumista monta kertaa.

Ex-missi, kauneus- ja viihdealan yrittäjä Lola Odusoga, 46, avautuu blogissaan julkisuudesta. Hän ei ehtinyt koskaan elämään tavallista 18-vuotiaan elämää, koska joutui julkisuuden ryöpytykseen jo silloin voitettuaan Miss Suomi -kilpailun vuonna 1996. 

– Ajat olivat myös täysin toiset. Moni asia, mikä on täysin jokapäiväistä, osa monen elämää ja täysin hyväksyttyä ja jopa yleistä vuonna 2023, ei tosiaan ollut sitä 90-luvulla. Jokaisesta oikeasta tai jonkun kuvittelemasta “rohkeasta” askeleestaan joutui median ja ihmisten mielipiteiden ristituleen. Ei helpoin reitti, mutta sitäkin opettavaisempi, Odusoga kirjoittaa blogissaan. 

Odusoga joutui tuolloin osaksi esimerkiksi erilaisia etniseen taustaan liittyviä keskusteluja. Nyt hän kertoo blogissa miettivänsä, kuinka paljon uhrauksia hän on kaiken takia tehnyt. 

– Millaisia ovat olleet valintani, jotka liittyvät vaikkapa mahdollisuuksiini tuntea eläväni vieläkin vapaammin? Entäpä niihin, jotka liittyvät vaikka työelämään ja ihmissuhteisiin? On kysytty, valitsisinko nyt tehdä ja elää toisin? Millainen olisi ollut polkuni ilman julkisuutta ja erinäisiä missin titteleitä? Varmasti joitain pieniä yksittäisiä asioita tekisin hieman toisin, mutta koko kokemusta en kuitenkaan jättäisi välistä, Odusoga pohtii blogissaan. 

Odusoga kirjoittaa blogissaan, että on uransa aikana monta kertaa pyöritellyt mielessään täydellistä poistumista julkisuudesta. Syitä tähän ovat olleet muiden muassa häntä itseään tai hänen läheisiään koskevat, loukkaavat kirjoitukset, ihmisten yleiseen typeryyteen turhautuminen tai jatkuva taistelu siitä, tuleeko ymmärretyksi oikein. 

– Toisinaan olen vain kokenut, ettei minulla ole enää mitään annettavaa, koska en ole ollut halukas vastaamaan yhteenkään minulle esitettyyn kysymykseen, enkä ole jaksanut jatkuvia lähestymisiä, käsittämättömiä ennakkoluuloja ja kuvitelmia itsestäni, enkä muiden mielipiteitä elämästäni. Myös yksityisyyden kaipuu on ollut aina iso tekijä tässä, Odusoga avaa taustoja julkisuudesta vetäytymisen taustalla. 

Taukoja julkisuudesta

Blogin mukaan julkisuus ahdistaa Odusogaa usein, mutta silti hän on ajatellut julkisuudesta lähtemisen olevan hyvin itsekäs vaihtoehto. Hän kokee kuitenkin, että voi vaikuttaa asioihin ja ihmisiin olemalla esillä ja voi puhua vaikeista ja tärkeistä asioista niidenkin puolesta, joilla ei ole samanlaista mahdollisuutta. 

Taukoja julkisuudesta Odusoga on pitänyt aika ajoin ja kertoo blogissa kieltäytyvänsä valtaosasta juttutarjouksia ja tv-esiintymisehdotuksia, joita hän saa. Hän kirjoittaa olevansa katastrofiajatteluun taipuvainen luonne, mutta toisaalta ominaisuus on myös suojellut häntä monessa tilanteessa ja auttanut häntä varautumaan ikäviin asioihin. 

– Elämääni tuntuu aina hallinneen taustalla jokin pieni pelko, milloin mistäkin asiasta. Ehkä jonain päivänä päätän luopua niistä kaikista, ja tehdä asiat aivan toisin. Siihen asti elän kuitenkin nykyistä onnellista elämääni, Odusoga päättää blogikirjotuksensa. 

Odusoga edusti Suomea vuonna 1996 myös Miss Universum -kisoissa sijoittuen kolmanneksi. 

Lue myös:

    Uusimmat