Loiri ylpeänä Uunon saamasta äänivyörystä: Rakastin sitä hahmoa

Keskiviikkona julkistettiin MTV:n suuren viihde- ja draamakyselyn tulokset. Vesa-Matti Loirin esittämä legendaarinen elokuvahahmo Uuno Turhapuro otti murskavoiton merkittävä suomalainen viihdehahmo -kategoriassa.

Uuno Turhapuro otti murskavoiton MTV:n suuren viihde- ja draamakyselyssä. Pertti "Spede" Pasasen luoma ja Vesa-Matti Loirin tunnetuksi tekemä Turhapuro äänestettiin merkittävimmäksi suomalaiseksi viihdehahmoksi.

MTV Viihde tavoitti Loirin puhelimitse.

– Onpa hienoa, että Uunoa arvostetaan tänä päivänä näin paljon. Rakastin sitä hahmoa, 70 vuotta tammikuussa täyttänyt näyttelijä ja laulaja kommentoi.

Loirin esittämä Uuno Turhapuro nähtiin 19-osaisessa elokuvasarjassa vuosina 1973–2004. Hahmo oli mukana myös Spede Show -viihdeohjelmassa vuosina 1971–1976 ja 1984.

– Uuno Turhapuro -elokuvia oli kiva tehdä. Työryhmä oli kiinteä ja puhalsivat yhteen hiileen Spedeä ja Ere Kokkosta myöten. Välillä oli toki raskastakin, kun elokuvia kuvattiin tiiviiseen tahtiin, Vesa-Matti Loiri muistelee.

– On jännittävää, miten yleinen mielipide Uuno-elokuvista on muuttunut. Aluksi ne lytättiin täysin, mutta hahmo on nyt saanut korkeampaa kulttuuriasemaa. Se on hienoa. Rakastin sitä hahmoa.

MTV:n viihde- ja draamakysely tehtiin 9.–15. kesäkuuta välisenä aikana. Kyselyyn vastasi yhteensä 1 526 henkilöä. Vastaajat ovat iän, sukupuolen ja asuinpaikan suhteen edustava otos täysi-ikäisistä suomalaisista. Tutkimus toteutettiin verkkopaneelina.

Virhemarginaali on suurimmillaan kolme prosenttia suuntaansa. Tutkimuksen teki MTV:n toimeksiannosta Think If Laboratories Oy.

Lue myös:

    Uusimmat