Lohenruotolaatikko 4.1.2000

toim. Kati Nappa

n. 1 kg perunoita
1 purjo
lohen- tai kirjolohen ruotoja tai
200-300 g tuoretta tai graavilohta tai
kirjolohta kuivattua, pakastettua tai
tuoretta tilliä
n. 1 1/2 tl suolaa valko- tai mustapippuria
4-5 dl ruokakerman- tai cremen ja
veden sekoitusta tai
maitoa
(1-1/2 dl kevytjuustoraastetta)

Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Halkaise purjo, huuhdo se hyvin ja leikkaa puolirenkaiksi. Viipaloi kala ohuiksi viipaleiksi tai leikkaa ruodot nikamien välistä muutaman sentin paloiksi.
Sipaise uunivuoka öljyllä ja lado vuokaan peruna- ja purjoviipaleita, niiden päälle ruodot tai kalaviipaleet. Ripottele väliin tilliä , pippuria ja suolaa ( jos käytät graavikalaa, lisää suolaa hyvin varovasti).
Kaada päälle osa ruokacremen ja veden seoksesta ja lisää loput 20 minuutin kuluttua. Ripottele pinnalle vähän juustoraastetta.
Kypsennä 200 asteessa runsas tunti eli kunnes perunat ovat pehmeitä ja neste imeytynyt. Tarjoa seuraksi porkkanaraastetta ja hyvää leipää.

Lue myös:

    Uusimmat