Lohduton video Kazakstanin lentoturmapaikalta – eloonjäänyt kertoo kauhun hetkistä: "Kaikki oli kuin elokuvissa: huutoja, kiljuntaa, itkua"

0:55
CNN:n videolla näkyy kuvaa hieman törmäyksen jälkeen.

Kazakstanin lentoturma on vaatinut tuoreimpien tietojen mukaan 12 ihmisen hengen, kertovat venäläiset uutistoimistot RIA Novosti ja Tass.

Kuolleista 12 sai surmansa heti onnettomuuspaikalla ja yksi kuoli sairaalassa. 50 ihmistä on sairaalahoidossa. Heistä 12:n tilaa luonnehditaan vakavaksi.

Almatyn kansanvälinen lentokenttä kertoo Facebook-sivullaan, että koneessa oli 95 matkustajaa ja viisi miehistön jäsentä.

Yksi elonjääneistä matkustajista kertoo, että kone nousi kaksi kertaa, mutta menetti korkeutta, ja sitten kuului "hirveä ääni".

–  Kaikki oli kuin elokuvissa: huutoja, kiljuntaa, itkua. En pysty kuvailemaan sitä kaikkea, se oli hirveää, nainen kertoo RIA Novostin mukaan.

Tengri Newsin haastatteleman selviytyjän Maral Yermanin mukaan kone tärisi lentoonlähdön aikana. Ermanista tuntui, kuin kone olisi laskeutunut, mutta sitten kone osuikin "johonkin".

– Koneessa ei ollut pahaa kaaosta. Ei huutoja tai mitään, Yerman sanoi Tengri Newsille.

Myöhemmin Erman näki, että kone oli haljennut kahtia. Pelastushenkilökunta tuli hakemaan matkustajia koneen raunioista.

– He alkoivat välittömästi vetää lapsia ulos koneesta, Yerman kertoi Tengri Newsille.

Ei tiettävästi suomalaisia

Koneen piti lentää Almatystä Kazakstanin pääkaupunkiin Nur-Sultaniin eli entiseen Astanaan. Kone alkoi menettää korkeuttaan heti lentolähdön yhteydessä, törmäsi betonimuuriin ja sitten kaksikerroksiseen rakennukseen.

Rakennus, johon kone törmäsi, oli tiettävästi vasta rakenteilla, eikä sisällä ollut ihmisiä.

Kazahstanskaja Pravda -lehden mukaan toistaiseksi on selvillä seitsemän turmassa menehtyneen ihmisen nimet. Viranomaiset ovat julkaisseet myös listan ihmisistä, jotka ovat selvinneet hengissä.

1:27
Tältä paikalla näytti pelastustöiden aikana.

Turma tapahtui aamulla paikallista aikaa. Kyse oli paikallisen Bek Air -yhtiön Fokker 100 -koneesta. Viranomaisten mukaan kone oli toukokuussa todettu lentokelpoiseksi.

Lentoyhtiön toiminta on Tassin mukaan toistaiseksi keskeytetty. Yhtiö on lähettänyt lausunnon, jossa se ottaa osaa tragediaan ja kehottaa välttämään huhujen levittämistä.

Suomen ulkoministeriön tiedossa ei tässä vaiheessa ole, että koneessa olisi ollut suomalaisia. MTV Uutiset on nähnyt kazakstanilaisviranomaisten julkistaman matkustajaluettelon. Listalla ei ole tavanomaisia suomalaisia nimiä.

Korjaus 27.12.2019 kello 11.22: Kuolleiden lukumäärä tarkentui 12:een.


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja