Matkustajalentokone putosi ja törmäsi rakennukseen Kazakstanissa – ainakin 12 kuoli

Noin sataa henkilöä kuljettanut lentokone on pudonnut Kazakstanissa perjantaiaamuna. Onnettomuus on vaatinut ainakin 12 kuolonuhria.

Kone putosi lähellä Kazakstanin suurimman kaupungin Almatyn lentoasemaa. BBC:n mukaan kyseessä on Bek Air -lentoyhtiön kone, joka menetti korkeutta lähdön jälkeen, osui betoniesteeseen ja törmäsi kaksikerroksiseen rakennukseen.

Uutistoimisto Reutersin mukaan ainakin 12 henkilöä on kuollut onnettomuudessa. BBC:n mukaan ainakin 60 henkilöä on viety sairaalaan. Heidän joukossaan on useita lapsia.

Koneessa oli Almatyn lentokentän mukaan 93 matkustajaa ja viisi miehistön jäsentä.

Kone oli matkalla Almatysta maan pääkaupunkiin Nur-Sultaniin. Reutersin toimittajan mukaan onnettomuusalueella on sankka sumu. Onnettomuuden tarkkaa syytä ei vielä tiedetä.

– Ne, jotka ovat vastuussa, kohtaavat ankaran, lain mukaisen rangaistuksen, tviittasi Kazakstanin presidentti Kassym-Jomart Tokayev perjantaiaamuna.

Onnettomuuskone on Fokker 100 -mallinen lentokone. Lentoliikennettä seuraava Flightradar havainnollistaa kartalla, kuinka koneen matka tyssäsi hieman lähdön jälkeen:

​​​​​​​

Korjaus 27.12.2019 kello 11.23: Kuolleita on 12, eikä 15, kuten aiemmin kerrottiin.

Lue myös:

    Uusimmat