LM: Nyt puhuu Postin uusi toimitusjohtaja – avautuu sisäisellä videolla Sirpa Paaterosta: "Ei meitä kukaan ole ohjannut"

Posti-sotkussa taas uusia käänteitä - pääministerin syytökset eduskunnassa joutuivat outoon valoon 7:10

Postin vt. toimitusjohtajaksi nimitetty Turkka Kuusisto avautuu valtion omistajaohjauksesta ja julkisuudesta Postin sisäisellä videolla, joka on kuvattu henkilöstöinfon kaltaisessa tilanteessa, uutisoi Lännen Media.

Kuusisto kritisoi 28. marraskuuta kuvatulla videolla muun muassa omistajaohjausministerinä tuolloin toiminutta Sirpa Paateroa (sd.), joka erosi postikriisin seurauksena.

Kuusisto sanoi videolla henkilöstölle, että Paateroa oli tiedotettu läpinäkyvästi ja avoimesti Postin asioista.

– Kun olen ollut yhtiön ruorin takana viimeiset kaksi kuukautta, niin ei meitä kukaan ole ohjannut. Yhtiön hallitus ja yhtiön johto, toimitusjohtaja, vastaavat yhtiön toiminnasta, Kuusisto sanoo Lännen Median näkemällä videolla.

Lisäksi Kuusisto toteaa, että Postin sisäisiä asioita pitäisi käsitellä yhtiön sisällä eikä julkisuudessa. Myös johdon palkitsemismalli herätti henkilöstössä kysymyksiä. Lännen Media ei tavoittanut Kuusistoa kommentoimaan videota.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Postin johto ollut vaitonainen tapahtumista

Kuusisto valittiin vt. toimitusjohtajaksi paikalta kohun saattelemana eronneen Heikki Malisen jälkeen.

Kuusisto on itsekin ollut julkisuudessa, kun Iltalehti uutisoi lokakuussa, että Kuusisto oli tilannut omakotitalotontilleen rakennustarvikkeita osin omistamansa yrityksensä kautta.

Postin hallitus ja muu johto ovat vaienneet postikriisin aikaisista tapahtumista.

Postin hallituksen puheenjohtaja Markku Pohjola tuli julkisuuteen sen jälkeen, kun aiemmin pääministerinä toiminut Antti Rinne (sd.) sanoi eduskunnassa, että omistajaohjausministeri Paatero olisi ilmoittanut valtio-omistajan vastustuksesta Postin hallitukselle sen jälkeen, kun hallitus esitteli kokouksessa 21. elokuuta tekemiään päätöksiä.

Lue myös:

    Uusimmat